header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владислав Ђорђевић
Владислав Ђорђевић: Да ли је Адам био „адрогин“? Штампај Е-пошта
понедељак, 20 март 2017

 Да би нарушавање брака било успешно, феминизам снажно пропагира теорије које негирају постојање комплементарних разлика између мушкости и женскости. Једна од њих је и теорија о универзалној „унисексности”.

1. Пропагирање „унисексности”

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 март 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Мушкарац као представник Штампај Е-пошта
понедељак, 13 март 2017

 По јaхвистичком извештају, мушкарац и жена су створени онтички и аксиолошки једнаки (Прва књига Мојсијева 1,27). Али по јахвистичком извештају, мушкарац и жена су створени функционално (икономски) неједнаки. Наиме, мушкарац је створен да буде предводник и представник свог дома, а жена његова помоћница (Прва књига Мојсијева 2,15-25).

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 март 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: „'Кинсијеви извештаји' – нормализација девијантности“ Штампај Е-пошта
понедељак, 06 март 2017

 Како смо од друштва патријархалног морала доспели до друштва у коме се сматра да је хомосексуалност ствар „поноса”, а деца у школама уче да користе кондоме и друга контрацептивана средства? Како смо од друштва у коме је било срамота да девојка уђе у брак ако није девица дошли до тога да је срамота ако уђе у брак као девица.

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: „Муж је глава жени“ Штампај Е-пошта
понедељак, 27 фебруар 2017

 Принципијелни оснивач хришћанства – Св. Павле – учио је да мушкарац треба да има поглавничку улогу у породици, друштву и Цркви. То је лапидарно изразио речима: „Муж је глава жени” – „Kephalē de gуnaikòs o anēr” (Коринћанима посланица прва 11,3). Исту фразу понавља на још једном месту: „Јер је муж глава жени” – „Óti аnēr estin kephalē tēs gуnaikòs” (Ефесцима посланица 5,23). Када писац исту фразу понавља два пута, онда изгледа да му је до тога стало.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Лезбијска "теологија" аутономног женског центра Штампај Е-пошта
понедељак, 20 фебруар 2017

 Аутономни женски центaр из Београда је легло екстремних феминисткиња и лезбијки. Његов утицај је далеко већи него што се то зна и признаје. Тај центар има одлучујући утицај на рад центара за социјални рад. Преко њих, лезбијке регулишу породичне односе, поготово после развода. Оне подстичу центре за социјални рад да буду пакосни према мушкарцима. Дати лезбијкама да воде бригу о породици исто је што и дати лисицама да воде бригу о кокошкама.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Резултати 1 - 9 of 14
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.