header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Димитријевић: Изабрана места из преписке с пријатељима 3
Текстови Владимира Димитријевића
петак, 01 мај 2020

 БУДУЋНОСТ ПОСЛЕ СВЕГА: РАДЕ ЈАНКОВИЋ

ПОЗИВ БРАТУ РАДУ

Православни мислилац Раде Јанковић већ одавно сазире саму суштину светских збивања - а то је приближавање краја историје и доба последњег лажног месије у злу уједињеног човечанства. Јанковић је, досадашњим својим књигама, показао да је он човек који зна о чему је реч, и уме да то саопшти. (http://borbazaveru.info/content/view/7771/1/).   

Детаљније...
 
Последња беседа блаженочившег владике ваљевског Милутина
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
петак, 01 мај 2020
         Драга браћо и сестре, дани пандемије су дани великог искушења за нашу веру и наду. Дешавају се и искушења, међу којима је и смрт духовних лица. Један од оних који су отишли са овог света под веома загонетним околностима је и владика ваљевски Милутин, сахрањен у металном сандуку на коме је писало "корона", без пратње верног народа.
Детаљније...
 
Сатанистички „Блиц“ против праве струке
СВЕТ ОКО НАС
петак, 01 мај 2020

 Проф. др Нада Костић, истинска струка и народни посланик, је својим говором пред новинарима у Скупштини Србије, изазвала тектонски поремећај међу светским и домаћим сатанистима. Њено излагање их је толико изместило, да нису могли да просто игониришу, већ покушавају да је дискредутују (и то врло провидно, неубељиво и глупаво) преко једног од својих званичних гласила у Србији – „Блица“. Послушајмо ову храбру жену, јер истину говори. И сетимо се њеног имена кад изађемо на изборе.

    

Детаљније...
 
Миро Рајлић: Куда то идемо?
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 01 мај 2020

          А да видимо 24 мај, када дође Бајрам, ко ће  да на граничним прелазима и у Федерацији БХ и Републици Српској да устави све оне који ће похрлити да у свом џемату прославе њихов празник. Ето, пред нама је,

 + + +

         Пишем о граду у Републици Српској, не наводим име јер ће се сам препознати, ја га таквог не познајем, зато га и не спомињем.

Детаљније...
 
О Антихристу и западним "хришћанима"
АПОКАЛИПСА
уторак, 29 јул 2008

 Овај свет је остарео и овештао због свога греха. А нови свет управљаће се по правди Божијој, и зато ће он бити вечан и прекрасан.  ''Ево све творим ново" (Откр. 21:1-5). Но, док се то не јави Црква Христова биће гоњена по целом свету, до истребљења. Јер док се буде служила божанска Литургија од стране благодатног свешенства православног, власт ђавола не може се остварити на земљи. Свака божанска Литургија - то је присуство Божије на земљи и прослава победе Христове над ђаволом и смрћу... Међу гоњенима биће велики број мученика, али биће много и отпадника, који ће примити на себе обележје Звери. Те отпаднике, те слабиће, те неваљалце већ одавно је припремала зла сила... Али знај, да ни најмоћније силе ада, не могу савладати Цркву (Матеј 16:18), с којом Господ Христос пребива до кончине века (Мат. 28:20). Упркос гоњењу, Бог неће допустити да сатана уништи малобројне вернике последњих дана. Браћо, пазите на знаке наступајућег краја света, које нам је открио Господ наш Исус Христос и Његови пророци и апостоли, и не слабите у вашој нади на Бога.

Детаљније...
 
Конрад Рекас: Пандемија у служби глобализације
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 30 април 2020

 У тренутној ситуацији, чини се да је следећи логични корак криминализација „лажи о коронавирусу“ и паралелна цензура коронаскептицизма у медијима, укључујући друштвене мреже. У том правцу већ иду активности Европске комисије и парламента. Тако нешто би сигурно наишло на одушевљене присталице. На пример, међу саговорницима на Интернету, који последњих неколико недеља урлају на све који сумњају: "Због вас умиру људи, дужни смо да упозоримо, уплашимо, забранимо!". Као што знате - ништа не штети здрављу као мишљење …

Детаљније...
 
У цркве не може, а дивљање може?!
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 30 април 2020

 СзС: Ко је дао дозволу да се на десетинама солитера у Београду пале навијачке бакље? 

„КО СУ ТЕ ОСОБЕ – ПОСТОЈИ ОПРАВДАНА СУМЊА ДА ИХ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА?“

Савез за Србију (СзС) упитао је Министарство унутрашњих послова и министра Небојшу Стефановића да ли је неко из тог министарства дао дозволе за кретање људима који су у среду увече, са врхова десетина солитера у Београду, палили навијачке бакље и друге пиротехничка средства.

Детаљније...
 
А. Шаргић: Шта значи кинеска глобалистичка држава Великог брата која се увелико уводи у Србиjи
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 30 април 2020

  Многи не разумеју шта значи кинеска глобалистичка држава Великог брата која се увелико уводи у Србији. Да појасним у најкраћем:

1. Апсолутни надзор камерама (чак и термалним)

Детаљније...
 
Григорије Микић: Осврт на мудрословије Ненада Илића
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
четвртак, 30 април 2020

 СЛОБОДА ИЗ АМСТЕРДАМА

Најновији медијски иступ (преступ) свештеника Ненада Илића, познатијег као оца Бака Прасета (ма колико бизарно звучало) на порталу nova.rs није привукао неку посебну медијску пажњу, али је феноменолошки занимљив јер показује начин рада медијске машинерије који је у једном од црквених саопштења јасно окарактерисан као антицрквени и као досад најамбициознија кампања против наше Цркве у последње три деценије.

Детаљније...
 
О Антихристу - Из живота Светог Свештеномученика Артемија. Чети Менеј 13. апр.
АПОКАЛИПСА
понедељак, 11 август 2008

 Једанпут, вели се у живопису св. свештеномученика Артемона, Епископ Сисиније говорио је Лаодикијским хришћанима: ''Децо моја, чујем како Антихрист улази у град и хоће  да убија Хришћане. Нека вас не одвоји о љубави Према Христу ни огањ, ни мач, ни зверови, ни ма каква друга љута смрт''. О каквом је антихристу говорио епископ Сисиније? Да ли о стварном о коме говори Реч Божја и уче свети Оци или о неком другом? Не. Он говори не о стварном већ просто некога гонитеља хришћанства Патрикија, који је долазио у Лаодикују да гони хришћане. Али овде се јавља питање: ко ће бити стварни антихрист и како ће доћи? Шта се на то може одговорити. Ето, неки од јеретика уче, да под антихристом треба разумети не човека већ антихриста духовног, то јест отступање од вере, а тај се духовни антихрист већ зацарио у свету. Али како о томе уче Реч Божја и свети оци?

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 141 - 160 of 11708
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.