header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Отворено писмо УГ "Законоправило" СА Сабору СПЦ
ЗВАНИЧНА САОПШТЕЊА
среда, 21 април 2010

ОТВОРЕНО ПИСМО УГ „ЗАКОНОПРАВИЛО“ СА САБОРУ СПЦ

Светом Архијерејском Сабору 

Српске Православне Цркве

 

Ваша Светости,

Ваша Високопреосвештенства,

Ваша Преосвештенства,

         Ми, чланови УГ „Законоправило“, обраћамо Вам се, с болом и надом: с болом, јер смо дубоко повређени поступком Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве према епископу рашко-призренском и косовско-метохијском г. Артемију, али и с надом да ће Сабор последице тог поступка по православну пуноту уклонити што пре, у Духу Светоме, који је Дух богољубља и братољубља.
Детаљније...
 
"Данас": Одложено саслушање вл. Артемија пред Вишим судом у Београду
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
среда, 21 април 2010

Синод СПЦ води паралелну истрагу

Аутор: Ј. Тасић

          Београд - - Сведочење епископа рашко-призренског Артемија (Радосављевића) пред Вишим судом у Београду јуче је одложено, зато што Апелациони суд није одговорио на жалбу адвоката Бранислава Тапушковића, браниоца архимандрита Симеона (Виловског), за изузеће истражног судије Душана Миленковића.
Детаљније...
 
Реплика Грешном Милоју
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
уторак, 20 април 2010

РЕПЛИКА ГРЕШНОМ МИЛОЈУ

        Нема, мој брате Милоје, од твојих вапаја много вајде. Информативна служба и њен шеф су огуглали на вапаје народа. И не само они.
Детаљније...
 
"Политика": Синод тражи од Еп. Артемија банкарске рачуне
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
среда, 21 април 2010

Синод од Артемија тражи банкарске рачуне

         Превирања међу монасима – петицијама се тражи враћање овлашћења владици, у СПЦ кажу да су иницијатори те акције стављени под канонске забране јер не признају црквени поредак
Детаљније...
 
Грешни Милоје: Поводом текста "'Информбиро' владике бачког''
ГРЕШНИ МИЛОЈЕ
уторак, 20 април 2010

Грешни Милоје

 ПОВОДОМ ТЕКСТА „ИНФОРМБИРО“ ВЛАДИКЕ БАЧКОГ

         У тексту „Информбиро владике Иринеја Буловића“ (http://borbazaveru.info/content/view/2256/1/) се полемише са ставовима Информативне службе. Ја се у ставове Информативне службе не бих упуштао. То су већ учинили многи, па и аутор наведеног текста, али бих поставио два принципијелна питања:

Детаљније...
 
Отворено писмо рашко-призренских игумана и монаштва САСабору СПЦ
ЕПАРХИЈСКЕ НОВОСТИ
уторак, 20 април 2010

Отворено Писмо рашко-призренских игумана и монаштва СА Сабору СПЦ

СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОM САБОРУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

 

Ваша Светости,

Ваша Високопреосвештенства,

Ваша Преосвештенства,

 

Ми, долепотписани, игумани и игуманије четрнаест Свештених манастира, клирици, монаси и искушеници Епархије рашко-призренске, најпре Вас с Васкрсном радошћу поздрављамо и просимо Ваше Архипастирске благослове.

Детаљније...
 
"Данас": Данас сведочи владика Артемије
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 20 април 2010

20/04/2010 19:59 | Београд

Данас сведочи владика Артемије

Аутор: Ј. Т.

Београд - Епископ рашко-призренски Артемије (Радосављевић), којег је Свети архијерејски синод СПЦ привремено разрешио права управљања Епархијом рашко-призренском (ЕРП), данас би требало да сведочи пред Вишим судом у Београду у истрази против архимандрита Симеона (Виловског) и Предрага Суботичког, директора грађевинског центра „Раде Неимар“.

Детаљније...
 
О (не)вољи владаревој
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
уторак, 20 април 2010

О (не)вољи владаревој

 Ови дани Педесетнице мени, као и, верујем, сваком вернику Српске Православне Цркве, пролазе у ишчекивању почетка СА Сабора, тј. ишчекивању разрешења ситуације у епархији рашко-призренској настале после, како многи умнији од мене показаше и доказаше, неканонске и противуставне смене епископа Артемија.

Детаљније...
 
Истина о посети администратора Атанасија мн. Св. Николе у Кончулу
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 20 април 2010

Истина о посети администратора Атанасијa манастиру Св. Николаја у Кончулу код Рашке

                                 Христос васкрсе!

 Јавност је  упозната са служењем администратора Атанасија у манастиру Кончул, 17 априла 2010, извјештајем на званичној интернет презентацији администратора ЕРПКИМ.

Имам потребу као неко ко је тамо присуствовао,а и тамо живим,  да опишем (мада ријечи не могу све да пренесу) како је на тој Литургији било.

Детаљније...
 
Прота М. Матејић: О телесним и духовним губавцима
Протојереј-ставрофор др. Матеја Матејић
понедељак, 19 април 2010

Протојереј-ставрофор др Матеја Матејић

О ТЕЛЕСНИМ И ДУХОВНИМ ГУБАВЦИМА

(Јеванђеље по св. Луки 17:12-17)

         Сведочење светога Луке записано у Јеванђељу које је он написао пружа могућност да се размишља и говори не само о ономе шта се догодило  телесним губавцима о којима пише свети Лука, већ и о телесним и духовним губавцима уопште,  јер обе ове врсте губаваца постоје и данас.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Следећа > Крај >>

Резултати 8301 - 8320 of 9775
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 75 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.