header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Селим Паши отпоздрав на писмо
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 10 април 2010

СЕЛИМ ПАШИ ОДГОВОР НА ПИСМО

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Данас је почетак нашега спасења, и откривање превечне Тајне;

Син Божији, Син Дјеве постаје, и Гаврило благодат објављује.

Зато и ми са њим Богородици запевајмо:

радуј се Благодатна, Господ је са Тобом!

          (Тропар Благовести)
Детаљније...
 
Занимљива фотографија
СВЕТ ОКО НАС
субота, 10 април 2010

Христос Васкрсе!

Ја, грешни Херцеговац, шаљем вам ову сличицу која говори више од хиљаду ријечи.

На вама је да одлучите да ли је џемпер in или не.

Детаљније...
 
Лицемерје и апсурд у СПЦ
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
петак, 09 април 2010

ЛИЦЕМЕРЈЕ И АПСУРД У СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

Поштовано уредништво,

Дуго сам размишљао да ли да вам упутим ово своје писмо. То из разлога што видим да на вашем сајту пишу наши угледни духовници, свештеници, доктори теолошких и правних наука, канонисти, књижевници, професори... Шта бих ја могао да кажем, а да они нису рекли? Шта бих ја могао да кажем, а да то нису рекли у својим писмима многи од ваших цењених посетилаца? И ко сам ја да уопште нешто говорим? Нико и ништа. И ако свој текст потпишем, они који ме познају презриво ће се насмејати, а и ви ћете га сами сигурно одбацити, јер ја немам ни др, ни мр, ни проф...

Детаљније...
 
Јереј Бобан Миленковић: Косовски божури
МИСИОНАР
петак, 09 април 2010

Јереј Бобан Миленковић

Косовски Божури

У колевци Срба, Косовски Божури,

на телу  Христовом,

Детаљније...
 
Благовести 2010. у манастиру Ћелије
ЕПАРХИЈСКЕ НОВОСТИ
четвртак, 08 април 2010

БЛАГОВЕСТИ 2010. У МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈЕ

(Извештај са фотографијама)

Image Христос Васкрсе!

Требало је јуче бити у Манастиру Ћелије и доживети онолико сабрање народа. Присутно је било много свештеника, црноречки монаси и искушенице из Грачанице.

Детаљније...
 
В. Димитријевић: Екуменизам као мистички блуд
Текстови Владимира Димитријевића
четвртак, 08 април 2010

Владимир Димитријевић

ЕКУМЕНИЗАМ КАО МИСТИЧКИ БЛУД

(Оглед из еклисиолошке етике)

 Политички некоректно објашњење

У тексту који предстоји биће речи о содомији и содомитима, а не о хомосексуализму и хомосексуалцима. Као верујући човек, имам право да користим светопредањску терминологију своје вере која једну врсту људског полног понашања назива содомијом, по граду Содому, који је, скупа с Гомором, упражњавао такву „сексуалну оријентацију“, и о чему се може читати у библијској Књизи Постања.

Детаљније...
 
Атанасије може у Грачаници?!
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
четвртак, 08 април 2010

Српска православна црква пуца на Космету?

 Од ступања на дужност привременог администратора у Епархији рашко-призренској, владика Атанасије Јевтић је уназад непуна два месеца богослужио или освештао више храмова, страдалих у погрому албанских екстремиста марта 2004, а обновљених на основу Меморандума о разумевању који је Синод СПЦ потписао годину дана касније са косовским институцијама.

Детаљније...
 
Сиромаштво владике жичког Хризостома
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
четвртак, 08 април 2010

СИРОМАШТВО ВЛАДИКЕ ЖИЧКОГ ХРИЗОСТОМА

Поштована редакцијо,

Прочитавши текст који сте пренели „Ђакузи за владику“, осетио сам потребу да вам се и ја обратим са молбом да ми помогнете да из себе истиснем огорчење које сам осетио прочитавши тај текст.

Детаљније...
 
Ђорђе Јанић: Европа - мајка дехристијанизације
Ђорђе Јанић
среда, 07 април 2010

Ђорђе Јанић

ЕВРОПА - MAJKA ДЕХРИСТИЈАНИЗАЦИЈЕ

        Током живота владика Николај је све боље схватао да разлог и извор дехристијанизације у свету лежи у духовном стању Европе. Европа је током времена, одвојивши се од апостолске и свстоотачке Цркве, лагано губила веру у Бога, и то губљење вере називала културом или цивилизацијом. Христос јој је постајао далек јер је у њему престајала да види Сина Божјег. Сасуд духовне заједнице, који се и Црквом зове, најпре се испразнио од Духа Светога.
Детаљније...
 
Ђакузи за владику
СВЕТ ОКО НАС
среда, 07 април 2010

Ђакузи за владику

 Епископ жички Хризостом прави двор чије је одаје опремио комадима позлаћеног стилског намештаја и луксузним купатилима

БЕОГРАД - Епископ жички Хризостом озбиљно прети да угрози позицију коју неприкосновено држи владика зворничко-тузлански Василије Качавенда! Али не због поштовању које ужива код верника већ по разметању материјалним добрима!

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Следећа > Крај >>

Резултати 8341 - 8360 of 9775
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 123 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.