header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА
Знаци последњих времена Штампај Е-пошта
среда, 19 новембар 2008

 "Издаће један другога и омрзнуће један другога" (Мат.24,10), кад наступи прогон због вере, каже Господ. Издаће и омрзнуће јер никад нису ни волели, него су се љубазно осмехивали и брбљали о евхаристијском јединству...

+ + +

 Има православних који неће ни да чују да живимо у последњим временима. "То су болесне фантазије", веле. Међутим, само духовно слеп човек не види оно што се дешава као знак предстојеће одлучне борбе Јагњета Божијег са зверима таме: и то борба коначна, након који долази Страшни Суд. Наравно, како је говорио руски мислилац Лав Тихомиров, последње време зависи од нас самих; то јест, ако православни принесу искрено покајање због свог богоодступништва, ако се врате Христу и Цркви - Господ ће одложити Дан Његовог Другог доласка, омогућујући човечанству да се и даље спашава; али, ако људи буду упорни у својим гресима - онда заиста нема шта да се чека, и час је близу.

Детаљније...
 
Владимир Мос: Заједница последњих времена Штампај Е-пошта
четвртак, 13 новембар 2008
           "Многи лажни свештеници ће покушавати да одвоје верни народ од Цркве
помоћу анатема и екскомуникација,
али ће се сви њихови напори изјаловити
зато што Господ неће признати такве њихове казнене мере"
 
          У трећој глави свога тумачења Откривења Св. Јована Богослова архиепископ Сиракушки и Светотројицког манастира Аверкије (упокојио се 1976) пише у вези са Филаделфијском Црквом из Откривења следеће: "Филаделфијска Црква јесте слика претпоследњег периода у животу Цркве Христове, епохе чији смо савременици, у којој Црква има мало снаге у човечанству и у којој ће започети нови прогони, и у којој ће бити неопходно дуготрпљење".
Детаљније...
 
Јеромонах Никодим Богосављевић: Откривање Откривења Штампај Е-пошта
петак, 07 новембар 2008
Детаљније...
 
О неохилијазму - Архиепископ Аверкије Штампај Е-пошта
среда, 05 новембар 2008
Детаљније...
 
Архиепископ Аверкије Џорданвилски: Дух Антихристов и његове претече Штампај Е-пошта
недеља, 02 новембар 2008
             Учење о Антихристу улазило је у првобитну апостолску благовест, како се види из друге главе Друге посланице Светога Апостола Павла Солуњанима. Након што је у трећем и четвртом стиху навео Антихристове особине, Св, Апостол даље пише Солуњанима: Не памтите ли да сам вам ово казивао још кад сам био код вас? (пети стих). Не може се не сматрати веома значајним то што свети Апостол Павле током свога кратког боравка у Солуну не само да није ћутке прешао преко учења о Антихристу, као преко нечега од мањег значаја, него је нашао за важно да га подробно изложи. У овој својој посланици он само понавља оно што им је раније усмено изложио.
Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 211 - 240 of 240
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 71 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ДУШЕКОРИСНЕ  ПОУКЕ ИЗ ОПСТИНСКЕ ПУСТИЊЕ:
(избор и превод са руског: "Борба за веру"
 
"Када је Бог у твојој лађи, то не значи да олује неће бити, већ да твоја лађа неће потонути".
 
"Јеванђеље је као падобран - неће ти користити ако је затворено".


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.