header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА
Јеромонах Никодим Богосављевић: Откривање Откривења Штампај Е-пошта
петак, 07 новембар 2008
Детаљније...
 
О неохилијазму - Архиепископ Аверкије Штампај Е-пошта
среда, 05 новембар 2008
Детаљније...
 
Архиепископ Аверкије Џорданвилски: Дух Антихристов и његове претече Штампај Е-пошта
недеља, 02 новембар 2008
             Учење о Антихристу улазило је у првобитну апостолску благовест, како се види из друге главе Друге посланице Светога Апостола Павла Солуњанима. Након што је у трећем и четвртом стиху навео Антихристове особине, Св, Апостол даље пише Солуњанима: Не памтите ли да сам вам ово казивао још кад сам био код вас? (пети стих). Не може се не сматрати веома значајним то што свети Апостол Павле током свога кратког боравка у Солуну не само да није ћутке прешао преко учења о Антихристу, као преко нечега од мањег значаја, него је нашао за важно да га подробно изложи. У овој својој посланици он само понавља оно што им је раније усмено изложио.
Детаљније...
 
Уочи Антихристова доласка - Архиепископ Аверкије Штампај Е-пошта
недеља, 02 новембар 2008
Детаљније...
 
Екуменизам и царство Антихриста Штампај Е-пошта
петак, 31 октобар 2008
           „... Jа сам позван да будем добротвор човечанства. Ја ћу дати мир...“  говорио је Антихрист. И на Конгресу свих народа, који ће личити на заседање Уједињених нација, он ће патетично поставити питање: “Шта још могу учинити за вас?“ 
Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 211 - 238 of 238
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 МОЛИТВА НА ПОЧЕТКУ ПОСТА

Благодаримо Ти Христе Боже наш, што си нам садашње време поста управио на спасење, и за кратко време наше највеће духовне ране вешто излечио и свукао са нас мноштво грехова.

Ми ти се молимо, Свеблаги, удаљи од нас, у време поста, свако фарисејско лицемерје и јудејску опорост. Одагнај (од нас) преузношење због уздржања и уклони свако забрањено дело, реч и помисао. Испуни нас Духом Светим, светлошћу и истином коју си законоположио. Учврсти нас у борби против страсти; укрепи нас у рату против греха. Припреми нас за уздржавање од хране и удаљавање од злих делâ да бисмо следили за Тобом, Који си нам преко поста показао победу над ђаволом, и били причасници смрти и васкрсења, и наслађивали се у вечном животу који си припремио гладнима и жеднима Твоје правде.

Род наш, постом и вером у Тебе, оснажи у борби против сваког непријатеља.

Јер си Ти Бог наш и Спаситељ, и Теби приличи слава, са беспочетним Оцем и пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.