header image
НАСЛОВНА СТРАНА
мр Зоран Чворовић
Др Марко Павловић и мр Зоран Чворовић: Одговор декану Правног факултета у Крагујевцу Штампај Е-пошта
среда, 22 септембар 2010

Г-дине уредниче званичног сајта СПЦ,

Са Вашим одобрењем на сајт Српске Православне Цркве стављено  je Саоштење за јавност декана Правног факултета у Крагујевцу. То саопштење је препуно неистина, па смо зачуђени да се један такав текст уопште нашао на званичном сајту СПЦ. Уз то, не можемо да нађемо никакву везу између „афере Индекс”, односно Саопштења декана Правног факултета у Крагујевцу, као експонента оптужених у том тешком корупционашком процесу, и Српске Православне Цркве. Ипак, шта је ту је. Стављањем клеветничког Саопштења на званични сајт СПЦ, нама двојици, проф. др Марку Павловићу и мр Зорану Чворовићу, нанета је велика морална штета.

Последњи пут ажурирано ( среда, 22 септембар 2010 )
Детаљније...
 
Мр Зоран Чворовић: Није исто држати и предавати Штампај Е-пошта
уторак, 21 септембар 2010

Mр Зоран Чворовић

Није исто држати и Предавати

(„Предавач Црквеног права", „Крагујевачке" број 70)

У прошлом броју Крагујевачких новина, на део из интервјуа који сам дао овом цењеном листу реаговао је др Зоран Крстић, тврдњом да „Црквено право на Правном факултету у Крагујевцу не предаје већ неколико година проф. др Ненад Ђурђевић, како је то у свом интервјуу рекао г. Чворовић", већ он, као „наставник за Канонско и црквено право Православног богословског факултета Универзитета у Београду". Како је Крстићево реаговање било мотивисано жељом да читаоци створе тачну представу „о дешавању на Правном факултету у Крагујевцу", а како стварна слика не може да буде изграђена на непотпуним и половично тачним чињеницама, зарад истине дужан сам да истакнем следеће:

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 септембар 2010 )
Детаљније...
 
Обраћање јавности декана Правног факултета у Крагујевцу Штампај Е-пошта
четвртак, 09 септембар 2010

„Случај Чворовић“ (не)постоји

С обзиром на то да се у медијима подигла велика прашина о случају отпуштања асистента Зорана Чворовића са Правног факултета у Крагујевцу, при чему су пљуштале оптужбе да је реч о одмазди професора оптужених у афери „Индекс“, Предраг Стојановић, декан Правног факултета одлучио је да се обрати јавности.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 септембар 2010 )
Детаљније...
 
Апел министру просвете са списком потписника Штампај Е-пошта
недеља, 05 септембар 2010

ОТВОРЕНО ПИСМО МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ

проф. др Жарку Обрадовићу

           Време безакоња на Правном факултету у Крагујевцу добило је своју прву кулминациону тачку средином јула 2010. Тада је, на правди Бога, а по ћефу оптуженика из „афере” Индекс, асистенту мр Зорану Чворовићу изгласано избацивање са Факултета. Зоран Чворовић је, иначе, први српски правни историчар који ради докторску дисертацију из историје руског права. Његова дисретација о Кривичном праву у Уложенију цара Алексеја Михаиловича представљаће јединствен рад у оквирима светске правноисторијске науке, а за нашу Правну историју она је „подухват раван откривању једног новог научног света”. По предлогу Комисије за избор, пред којом је уз највеће похвале и одбранио магистарску тезу (из византијског права), Зоран Чворовић је требало да буде реизабран као „најбољи правни историчар млађе генерације”. Међутим, оптуженици из афере Индекс, као кројачи резултата гласања, одлучили су да мр Чворовић не буде избаран као неподобан према критеријумима  „индексовске” подобности. 
Детаљније...
 
"Данас": Мр Зоран Чворовић истеран са Правног факултета у Крагујевцу Штампај Е-пошта
уторак, 24 август 2010

Асистент Зоран Чворовић истеран са Правног факултета у Крагујевцу

           Крагујевац - Магистар Зоран Чворовић, који средином јула одлуком Наставно-научног већа крагујевачког Правног факултета није реизабран у звање асистента за ужу научну дисциплину Историја државе и права, прекјуче је решењем о престанку радног односа најурен са факултета. Решење је потписао декан Предраг Стојановић. Чворовићу у решењу о отказу није остављена ни могућност жалбе надлежнима на факултету и Универзитету, већ му је „као поука о правном леку“ поручено да против тог решења, у року од 90 дана од његовог пријема, може да покрене спор пред Основним судом у Крагујевцу.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следећа > Крај >>

Резултати 46 - 54 of 58
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.