header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ
АНТИЕКУМЕНИЗАМ
Његош и папа* Штампај Е-пошта
среда, 15 октобар 2008

(Сусрет Петра Петровића II Владике Рада и римског папе)

 Image            ...Као издавач узимљем себи за право, а због проклете екуменизације која нас је запљуснула ево у наше вријеме, да приложим овај свети документ, да се виђи како је Свети Цетињски Владика „поклонио“ се папи, па да се упореди – како то чине неки данас! (нпр. овако: http://borbazaveru.info/content/view/3151/47/ - прим. "Борба за веру")

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
Детаљније...
 
Георгије Металинос: Унија - маска и лице Штампај Е-пошта
понедељак, 13 октобар 2008

         1. Бог као Господар историје
 
         Падом "реалног социјализма", то јест државног остварења марксистичког комунизма, неки су почели да говоре о "крају историје", о свршетку идеолошких расправа. Али распламсавањем национализма и религиозног фанатизма идеолошке расправе су једино промениле свој садржај и усмерење.
Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
Детаљније...
 
Архимандрит Рафаил Карелин: Унија Штампај Е-пошта
уторак, 07 октобар 2008

Свети Јован Златоусти у тумачењу "Дела апостолских" говори да је највећа опасност за Цркву одсуство гоњења.

 

Када су се демонске силе обарале на Цркву у виду непосредног протеривања, гоњења и терора, и нехотично гонитељи су служили као филтер кроз који се одвајала шљака од руде и тим огњеним испитивањем непријатељи Цркве сами су чистили Цркву, то јест ослобађали је од номиналних хришћана и од беспринципијелних прагматичара, који у Цркви траже сопствену корист и каријеру.

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
Детаљније...
 
Св. Јован Кронштатски и римокатолички папизам Штампај Е-пошта
недеља, 05 октобар 2008

БЛАЖЕНИ АРХИЕПИСКОП АВЕРКИЈЕ ЏОРДАНВИЛСКИ:

СВЕТИ ОТАЦ ЈОВАН КРОНШТАТСКИ И РИМОКАТОЛИЧКИ ПАПИЗАМ

У временима у којима живимо, када се чује толико лажних речи о такозваном „уједињењу цркава", када се шири и јача, изазивајући много чије одушевљење „екуменистички покрет", и периодично се, на „сесију", окупља Ватикански концил, сви истински православни Хришћани треба да се благовремено сете какво је мишљење о римокатоличком папизму имао наш светло прослављени велики праведник, молитвеник и чудотворац Јован Кронштатски.

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
Детаљније...
 
Кретање ка лажном јединству Штампај Е-пошта
среда, 01 октобар 2008

Др Димитрије Станилоје

 Тежња Ватикана за Евхаристијском заједницом са Православнима

 Пре неколико година, за време Треће Свеправославне конференције на Родосу (1964), Ватикан је настојао да се отпочне богословски дијалог са Православном Црквом. Ова је на тој конференцији закључила да још не постоје услови за једна дијалог на равној нози између ње и римокатоличке цркве, све дотле док она не докаже да се је одрекла прозелитизма и унијатизма на штету Православне Цркве.

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 децембар 2013 )
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 Следећа > Крај >>

Резултати 289 - 297 of 311
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 103 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.