header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владислав Ђорђевић
Владислав Ђорђевић: Развод Штампај Е-пошта
понедељак, 13 фебруар 2017

 Да ли сте разведени? Ако јесте, да ли жалите што сте уопште склопили брак? Да ли планирате поново да га склопите?

У Србији се скоро сваки трећи брак заврши разводом. У метрополама – попун Новог Сада – још је више развода. У њему се сваки други брак заврши разводом. Те чињенице намећу потребу да се анализира историјат развода као друштвене појаве. Живимо у јудеохришћанском културном кругу, па је добро почети анализу развода од Новог Завета.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Библијски извештај о грехопаду Штампај Е-пошта
субота, 04 фебруар 2017

 У лику Владислава Ђорђевића, сајт "Борба за веру" добио је изврсног сарадника, човека који у свом стваралаштву спаја теологију, философију и социологију, и који се суверено креће у области савремене западне мисли, која је све више секуларна и аннтихришћанска, чак и у оквиру јеретичких скупина које себе називају "црквама". Кристално јасне мисли, одговоран за сваку написану реч, г. Ђорђевић показује како је могуће бити савремен, а не одступати од Светог Предања. Зато са поносом објављујемо да је г. Владислав Ђорђевић од сада добио рубрику (овде:) редовног сарадника нашег скромног, али учењу Цркве Христове оданог, сајта. 

Уредништво

+ + +

Есеј „О феминизму и феминистичкој духовности” словеначка феминисткиња Аленка Гољевшчек започиње реченицом: „Нову духовност не можемо замислити без феминизма (лат. femina – жена).”[i] O каквој је „новој духовности” реч?

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Онтичка једнакост и функционална неједнакост Штампај Е-пошта
недеља, 29 јануар 2017
          Који је став Цркве према „родној равноправности”? Основ на коме Црква заснива свој став о месту и улози полова јесте догмат о стварању људи. Ако желимо да знамо шта Црква учи о половима, о њиховом месту у породици, друштву и Цркви, онда морамо анализирати библијске извештаје о стварању људи. Они су од фундаменталне важности за разумевање црквеног става о односима међуполовима.
Последњи пут ажурирано ( субота, 04 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Феминистичка злупотреба Библије: Светитељка Јунија Штампај Е-пошта
уторак, 17 јануар 2017

 Протестанти заступају тезу да је само Библија извор вере. Тај став је јеретичан, јер нигде у самом Светом Писму нема идеје да је само Свето Писмо извор вере. Оно је повлашћени, канонски део Светог Предања, али не и његов једини део.

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: „Феминистичка теологија“ др Свенке Савић Штампај Е-пошта
уторак, 10 јануар 2017

 Др Свенка Савић је положај професорице лингвистике на Филозофском факултету у Новом Саду употребила за ширење екстремног феминизма и лезбијства. У ту сврху је била и једна од оснивачица „Женских студија” у Новом Саду. Предавања у оквиру тог истраживачког подухвата почела су децембра 1995. као ванфакултетска настава. Данас су „Женске студије” – под називом „Родне студије” – део универзитетског образовања. Преко њих се универзитетска омладина ситематски индоктринише екстремним феминизмом и лезбијством.

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 фебруар 2017 )
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа > Крај >>

Резултати 55 - 63 of 64
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 113 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
МОЛИМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.