header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС
Иван Миладиновић: Југославија била камен о врату Србији Штампај Е-пошта
четвртак, 21 јун 2018
              Александар Карађорђевић Хрватима и Словенцима опростио 13 милијарди златних франака ратне одштете
 
          Када је регент Александар Карђорђевић 1. децембра 1918. године, у кући трговца Алексе Крсмановића на Теразијама, прогласио да је створена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, мало ко од присутних је могао и да помисли да ће новонастала држава имати проблема око признавања. Најмање су то очекивали српски политичари од својих ратних савезника.
Детаљније...
 
Мишa Ђурковић: Стратегија – за рађање или одумирање? Штампај Е-пошта
четвртак, 21 јун 2018

 О природи идеолошке перспективе из које се документ доноси најбоље говори то што се на страни 44. говори о подстицању контрацепције и фактички сексуалног образовања деце док се на наредној страни говори о побољшањима услова за обављање абортуса! У документу који треба да подстакне рађање!

Детаљније...
 
Вук Стефановић Караџић - аустроугарски пиун Штампај Е-пошта
уторак, 19 јун 2018

Зоран Милошевић и Александра Мировић

       Вукова појава је дело аустријске тајне политике срачунате на то да Вук буде човек који ће језички удаљити Србе и Русе

Сажетак

У раду аутори полазе од тезе да је српски језик – који је прошао кроз више циклуса дезинтеграције и фрагментације путем једног дуготрајног и мање или више континуираног процеса његовог преименовања – вероватно и најбољи пример политичке инструментализације језика и идеологизације филологије. Управо зато је у фокусу истраживачке пажње критичка анализа реформе српског језика коју је спровео Вук Стефановић Караџић, и то пре свега у контексту њених политичких изворишта и произведених политичких последица.

Детаљније...
 
Протојереј Јован Пламенац: Марићев јорган Штампај Е-пошта
понедељак, 18 јун 2018

 „Парови“ и „Задруга“ у пословној су конкуренцији, али у истој духовној равни. Та духовна раван, у којој обитавају обје ове телевизије својим програмима, проистекла је, видимо, из комунистичке идеологије Југословенске удружене левице (ЈУЛ), и данас се простире у њеној природној надградњи – либералистичкој идеологији

Детаљније...
 
Др Јована Стојковић: Позив који се не одбија, или да ли смо сви мождано мртви Штампај Е-пошта
недеља, 17 јун 2018

 “...Не постоји једнодушан став о (не)оправданости трансплантације. “

Увод у Медицинску етику, 95 стр.

Направити проблем и понудити законско решење које ће се донети без јавне расправе и по хитном поступку, постала је редовна пракса у препарираној Србији. Док су нам разним црним хроникама , међуножјима и државним ударима отупели сваку људску реакцију на немаштину, глад , болест и неправду у најближој околини , по наруџбини многобројни скупо плаћени билборди (одакле?) који позивају на подршку новом Закону о трансплантацији терају сузе на очи и позивају да и „после смрти“ будемо добротвори.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 211 - 315 of 2522
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 86 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.