header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС
Небојша Малић: Седам дана касније или Шарли, лицимери и топуз Штампај Е-пошта
недеља, 18 јануар 2015

 Нико не може побећи од судбине. Ни ми, ни активисти за „људска права“, ни „независни новинари“, ни Запад

Прошло је, ево, седам дана од масакра француских карикатуриста, наводно због „вређања ислама“. У складу са оном народном не пада снег да покрије брег, хајде да видимо каква нам сазнања о Западу (и о себи) нуде реакције на терористичко убиство редакције Шарли ебдо.

Детаљније...
 
Дмитриј Седов: У Украјини се припрема нова операција „Конзерве“ Штампај Е-пошта
субота, 17 јануар 2015

 Што је однос Берлина према украјинској кризи јаснији, то је очигледнија аналогија са операцијом „Конзерва“,   познатијом под називом „провокација у Глајвицу“, која је постала повод за напад на Пољску 1.09 1939.године. Истина, сада је географија догађаја нешто другачија и учесници нису исти, али је зато суштина остала: створено је осећање да се припрема нови рат, и да Немачка неће остати по страни.

Детаљније...
 
Олга Четверикова: Паљба по „Шарли ебду“ – трагична порука Европи Штампај Е-пошта
четвртак, 15 јануар 2015

 Крвави догађаји у Паризу до којих је дошло 7.јануара натерали су нас да се присетимо да је концепција „сукоба цивилизација“ као начина за управљање друштвено-политичким процесима  настала на Западу – не само теоријски, већ и на практичном плану- још од времена када су се 1990.године  појавили радови Бернарда Луиса, британског стручњака за Исток: „Коренови муслиманске злобе“ у којима је ислам приказан као реакционарна  религија која не дозвољава никакву модернизацију, води се мржњом према Западу, а његове вредности су се формирале, како сматра, под утицајем комплекса „јудео-хришћанства“.

Детаљније...
 
Дигитализација у служби Великог брата Штампај Е-пошта
уторак, 13 јануар 2015

        Укидањем аналогног телевизијског сигнала владе и велике корпорације желе да надзиру и одређују оно што гледамо. Теоретичари завера кажу и да ће се на тај начин управљати мислима људи

Детаљније...
 
Путин забранио трансвеститима, педофилима, транссексуалцима да возе аутомобиле Штампај Е-пошта
субота, 10 јануар 2015

     Русија је усвојила нови закон којим се трансвеститима и транссексуалцима забрањује управљање аутомобилима

     Русија је усвојила нови закон којим се трансвеститима и транссексуалцима забрањује управљање аутомобилима, покренувши том одлуком бројне критике група и активиста за обрану људских права.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 946 - 1050 of 2553

© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.