header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС
Игор Стрелков - велики интервју: Сваки човек ако се сматра човеком мора бранити своју домовину Штампај Е-пошта
четвртак, 10 јул 2014
        Командант одбране Донбаса Игор Стрелков – велики интервју: “Сваки човек у животу мора направити избор, а ако се сматра човеком мора да брани своју домовину”
Детаљније...
 
У Славјанску је у току геноцид над цивилним становништвом Штампај Е-пошта
четвртак, 10 јул 2014

 Окачили су дете на рекламни пано, а чим се појавио отац - устаник - одмах су га убили

         ОЧЕВИДАЦ: „Испоставља се да је бомбардовање било хуманије од овога што се сада догађа у Славјанску. Лешеви једноставно леже на улицама и по становима и кућама. Нико их не рачуна, не региструје, не сахрањује“
Детаљније...
 
Игор Друз о повлачењу из Славјанска Штампај Е-пошта
среда, 09 јул 2014

 Сцене које сам видео не могу се описати. Контузовано трогодишње дете које пред нашим очима силази с ума вриштећи нељудским гласом. Свештеници који одједном опевају цео улаз у зграду, обилазећи одједном десетак ковчега постављених поред улаза са породичним домовима покојника.

Детаљније...
 
Игор Бојков: Новорусија и страх руске „елите“ Штампај Е-пошта
уторак, 08 јул 2014

 Ради се о кажњавању Путина и коначном погрому Русије, која је трагично зависна од своје подле и кукавичке „елите”

Сви који су похађали совјетске школе или макар радили по школским програмима совјетског времена сигурно се сећају кључне фразе која је стално „претрчавала” из једног у други уџбеник историје: „Но представници имућних слојева, престрашени снагом народног покрета, договорили су се са иностраним непријатељима и издали устанике“.

Детаљније...
 
The Saker: Да ли је гранатирање руских караула стварно важно? Штампај Е-пошта
понедељак, 07 јул 2014

        Укијевске снаге већ данима редовно гранатирају руске карауле, „грешком“. Мислим да је до сада само један полицајац рањен, али да нико није погинуо. Руски деминери су послати да реше проблем неексплодиране муниције, а неки гранични прелази су морали да буду затворени, обично на пар сати.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 946 - 1050 of 2395
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 54 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 КЊИГЕ НАШИХ САРАДНИКА НА САЈМУ КЊИГА

Детаљније...

+ + +

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.