header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow БОРБА ЗА ВЕРУ
Многаја љета светоотачки храбром митрополиту гортинском Јеремији! Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
уторак, 03 март 2015

 Сукоб митрополита гортинског Јеремије с високим грчким званичницима разматран на Синоду ГПЦ

Поглавар Грчке Православне Цркве архиепископ атински Јероним размотрио је у телефонском разговору с председником грчког парламента Зои Констанстопоулоу случај који се догодио у саборној цркви гортинске епархије у граду Мегалуполи.

Детаљније...
 
Грчки Митрополит Јеремија: каква нам је корист од властодржаца који не иду у цркву? Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
недеља, 01 март 2015

 Да властодршци на терену брзо хватају корак са атеистичким промена које су захватиле Грчку, сведочи и скандалозни догађај који се десио у грчкој провинцији Пелопонез.

Детаљније...
 
O тачности Jулијанског календара Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
уторак, 24 фебруар 2015

 ,,Мислим  да се културна мисија Русије по овом питању састоји у томе да још неколико столећа задржи у животу јулијански календар и на тај начин олакша западним народима повратак са никоме потребне григоријанске реформе на неискварен стари календар.

Професор В. В. Болотов

Савремени грађански календар данас у употребу је уведен 1582. године пo наређењу римскога папе Гигорија и зато се назива григоријанским, или новим календаром. A рачунање, које се сада назива старим, увео je пo савету астронома Созигена, Јулије Цезар 46-45. годнне пре Христова Рождества и зато се назива јулијанским старим календаром.

Детаљније...
 
Писмо Свештеног Кинота Свете Горе патријарху константинопољском Вартоломеју Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
субота, 14 фебруар 2015

 О писму светогорских отаца патријарху Вартоломеју, поводом његовог сусрета на Фанару с папом Фрањом, када му је патријарх дао литургијски целив, док је папа био у омофору и читао на Литургији Оче наш, преводилац овог текста већ је писао. Сада доносимо превод целог писма, у коме су Светогорци рекли да су против саблажњивог екуменског дијалога с папом, и опоменули латиномудрујећег патријарха да би се могло поновити оно што је било пре пет деценија, када је Атос престо да помиње патријарха Атинагору због његовог шуровања с папом  Павлом Шестим.  

Детаљније...
 
Луганско чудо: да ли ће бити канонизован први светитељ Новорусије – мученички пострадао за Веру? Штампај Е-пошта
БОРБА ЗА ВЕРУ
субота, 24 јануар 2015

Свештеник Владимир Кресљански приноси себе као живу Евхаристију Богу

У ратом захваћеној Новорусији и читавом руском свету, православни верници све више размишљају и удубљују се у трагични и чудесни догађај у Луганску, који је већ назван „Луганским чудом“.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 55 - 63 of 251

© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.