header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Креативни центар пустио у продају скандалозну књигу – савети деци како да постану содимити Штампај Е-пошта
четвртак, 05 октобар 2017

 Књига „Пружите деци сто могућности уместо две“ сугерише родитељима да васпитавају своју децу да буду гејеви… „Кад видите два дечака, питајте их када ће се венчати“ и „Учите децу да се дечаци заљубљују у дечаке“, пише у „приручнику“.

Књига „Пружите деци сто могућности уместо две“, коју је издао београдски „Креативни центар“, отворено саветује родитеље да треба да уче своју децу да постану гејеви!

Овај скандалозни приручник, шведских ауторки Кристине Хенкел и Мари Томичић, дословце сугерише родитељима да своје малишане од најмлађег узраста уче да се дечаци заљубљују у дечаке и да је потпуно нормално да носе хаљине?!


 

Морбидна књига

Под маском „равноправности полова“, приручник који се може купити у већини књижара у Србији по цени од 1.450 динара објашњава родитељима да децу васпитавају као бесполна бића и да није важно ко се у кога заљубљује:

„Дечака и девојчицу, када се играју заједно, сви гледају са сјајем у очима – тако су слатки заједно. Зашто нико не пита два дечака која се играју да ли ће се венчати када порасту?“ – чуде се ауторке књиге.

Оне саветују родитељима да и класичне бајке причају деци на геј начин:

„Причајте деци приче на другачији начин. Пепељуга може да постане најбоља другарица с принцем, а њена полусестра може се заљубити у неку принцезу.“


Сугерише се и да не постоји „мушка“ и „женска“ одећа, већ да и дечаци могу да се дотерују и облаче хаљине.

“ Допустите свој деци, па и дечацима, да пробају хаљине, да се дотерају и обуку у нешто сјајно, златно, у одећу од тила или неког другог материјала разноликих боја.“

Стручњаци из области дечје психологије и педагогије најстроже су осудили ову књигу и упозорили да овакав начин васпитања може направити тоталну конфузију код деце и од њих створити транссексуалце.

Дечји психолог Бранка Тишма оштро се противи овој књизи и сматра да је наметање хомосексуализма деци болесно.

„У потпуности сам против те књиге и свега што она саветује родитељима. Разумем да постоје и неки људи који су другачији, али не можемо због тога свој деци наметати да буду хомосексуалци и учити их како је то нешто феноменално. По мени су сви ти савети болесни и сматрам да та књига треба да наиђе на осуду јавности – сматра“ Тишма.


Са њом се слаже и психотерапеут Зоран Миливојевић, који упозорава да би начин васпитавања деце који проповеда ова књига направио генерацију транссексуалаца.

“ Никако не могу да подржавам овакву књигу јер она директно ствара конфузију и код родитеља и код деце. Ако малој деци хомосексуализам презентујете као нешто сјајно, улазите у ризик да ће малишан пожелети да буде хомосексуалац иако му је природа у потпуности хетеросексуална. То је класично малтретирање деце, из кога произилази хаос, јер добијамо особе које ни саме не знају шта су. Плашим се да бисмо, ако би родитељи слушали савете ове књиге, направили целу једну нову генерацију транссексуалаца, а то су најнесрећније особе, које у огромном проценту на крају изврше самоубиство“ – објашњава Миливојевић.

Савети на силу

Психотерапеут Марко Браковић из саветовалишта „Ентера“ скреће пажњу на то да деци не треба прерано наметати нека правила, већ је најпогодније сачекати да они сами питају оно што их интересује.

“ Свакако да деца треба да се васпитавају у духу толеранције и разумевања других људи. Међутим, сугерисати им неке ствари на силу, пре него што се и сама то запитају, може да буде врло опасно и да створи забуну“ – објашњава Браковић.

 

Шта све приручник саветује родитељима:

-Учите децу да дечаци могу бити заљубљени у дечаке, а девојчице у девојчице

-Дозволите дечацима да облаче хаљине и сјајну одећу и дотерују се. Реците им да не постоји мушка и женска одећа

- Купите дечацима играчке за девојчице и обрнуто

-Причајте им бајке на другачији начин: да су Пепељуга и принц другари, а да се Пепељугина сестра заљубила у принцезу.

 

Извор: "Информер"

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 05 октобар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 102 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.