header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поглавар ће морати да се огласи: „Царски Крст“ предао патријарху Кирилу 100 потписа против "Матилде" Штампај Е-пошта
уторак, 10 октобар 2017

 Представници покрета „Царски Крст“ предали су поглавару Руске Православне Цркве, у његовој резиденцији у Даниловом манастиру, 100 хиљада потписа против приказивања светогрдног филма „Матилда“, који скрнави сећање на Свете Царске Мученике, изјавио је за медије  лидер покрета Александар Порожњаков.

По његовим речима, 100 хиљада потписа православних верника, који се залажа за забрану приказивања филма „Матилда“, биће предани патријарху Кирилу на дан прослављања Светог Тихона (а такође и Апостола Љубави Јована Богослова и на дан рођења великог подвижника благочешћа митрополита Јована Сничева).

Учесници покрета се надају да ће се кроз личност патријарха чути глас православног народа, који иступа у заштиту Светих Царских Мученика од светогрђа и изругивања, појаснио је А. Порожњаков.

Он је истовремено приметио да су се у борби са светогрдном „Матилдом“ православни активисти суочили са доказом да овај филм има искључиво политичку позадину, а такође је повезан и са финансијским малверзацијама.

„Што смо више копали по финансијској и правној страни, то смо више схватали да је ово само врх леденог брега онога што се данас дешава у Министарству културе“, - рекао је лидер „Царског Крста“.

По речима Порожњакова, филм „Матилда“ је могао бити снимљен са 300 милиона рубаља, а не са пола милијарде, колико је реално било утрошено на пројакат.

"Сада ћемо покушати да пружимо још свежије информације нашим колегама и правосудним органима. Сада имамо материјал о актуелним продуцентима филма, укључујући и Владимира Винокура, који активно подржава читаву причу", рекао је А. Поржњаков.

Скандали у Министартву културе се из године у годину увећавају, што је разлог за покретање питања сврсисходности остајања министра културе Мединског на том положају.

„Само два подобна човека у Министарству културе су подржавали православну јавност и Наталију Поклонску. То су Павел Пожигајло и Николај Бурљајев. И буквално пре само неколико дана, као што знате, ти људи су напустили своје положаје, отишли са својих места само због тога што Друштвени савет није ни на који начин могао да утиче на ту ситуацију, која је данас у Министраству културе. То, наравно, показује да риба трули од главе, но, по мом мишљењу, тамо је труло све одавно. На жалост, у Министарству културе се нико није ни замислио о указима које даје председник, а он је јасно рекао – не треба направити 'Шарли Ебдо'“ – нагласио је Прожњаков.

По материјалу са: „Цариград  ТВ“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 10 октобар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.