header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Монашки" рокенрол у Московској патријаршији (фото - видео) Штампај Е-пошта
среда, 11 октобар 2017

„Заиста верујем да је рокенрол демонска музика… Велики број ритмова у данашњој музици потиче из вуду-магаје… Рокенрол не слави Бога. Не можете пити из чаше Божје и чаше демонске у исти мах. Био сам један од пионира те музике, један од њених градитеља. Знам од каквих се цигала састоји, јер сам је сам градио“.

Литл Ричард, амерички музичар, један од најзаслужнијих за развој рокенрола

+ + +

Личност јерођакона Рафаила Романова, келејника сверуског „старца“ срхиархимадрита Илије Ноздрина (духовник руског патријарха Кирила) је толико позната у уским круговима да је његова биографија нашла место на самој „Википедији“.

Из ње сазнајемо да је он у школи певао и свирао гитару, због чега су га у школи прозвали „Певач“. 1980-тих година он почиње да пише песме. Поставши монах, почетком 90. тих, Рафаил је престао да свира на гитари, иако је често тражио благослов од оца Илије Ноздрина за оснивање православне музичке групе. Но, почетком 1990-тих година, отац Илија је ускраћивао благослов јерођакону Рафаилу.

У манастиру је отац Рафаил певао у хору и био пчелар.

И коначно 2005. године, јерођакон Рафаил (на слици слева) добија од о. Илије (на слици сдесна) благослов за оснивање православне музичке групе и оснива групу под називом „Синови Русије“. Стваралаштво јерођакона Рафаила благословио је и патријарх Кирил (на фотографији у средини).

2. августа 2012. године, јерођакон Рафаил био је удостојен од стране патријарха права ношења двоструког орара.

Вашој пажњи препоручујемо композицију „Ко поштује пчеле“ (2009) са истоименог албума поменуте групе, у којој је солиста отац Рафаил.

  

 

По материјалу са:  "Све јереси"

 Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 октобар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.