header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Рогозин: Русија софтвер да купује само од оних из света који јој открију његове „улазне кодове“ Штампај Е-пошта
понедељак, 23 октобар 2017

 Ваљда нисте заборавили да су Немци у време владавине Зорана Ђинђића поставили видео-надзор у Влади Србије, а да су САД Скупштини Србије поклониле компјутерски систем... Још су петооктобарски добитници убеђивали остатак земље да су јој обезбедили нешто велико и важно...

Е, таква „достигнућа“ су у нормалним и неокупираним државама унапред искључена. А неке на свом суверенистичком путу иду све даље и даље.

Примера ради, потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин управо је иницирао да у његовој земљи буде потпуно забрањена куповина за државне потребе страног софтвера ако његови произвођачи не пристану да купцу (Русији) открију улазне кодове.

Наступивши на војно-индустријској конференцији у Москви, рекао је још и ово:

„Купујући страну опрему, комутаторе, сервере и маршрутизаторе - постајемо зависни од туђег софтвера који се стално модернизује, а ми још за тај туђи софтвер не располажемо улазним кодовима. Зато морамо размислити о забрани куповине компјутерске опреме од произвођача који нам не да ју улазни код. Ово мора важити за цео државни сектор, укључујући и оне који нам не буду давали документацију за даљу модернизацију нашим сопственим снагама“.

Рогозин је посебно упозорио: „Ако то не обезбедимо, игре са туђим софтвером ће се по нас лоше завршити. Јер, ми таквим куповинама напросто постављамо темпирану бомбу у сопствену кућу. Те бомбе ће експлодирати ако дође до погоршавања наших односа (са Западом).

Додатно је указао и упозорио руски државни сектор:

„Индустријску шпијунажу још нико није укинуо. Зато ово што допуштамо није просто глупо“.

Извор: „Факти“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.