header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рогозин: Русија софтвер да купује само од оних из света који јој открију његове „улазне кодове“
Рогозин: Русија софтвер да купује само од оних из света који јој открију његове „улазне кодове“ Штампај Е-пошта
понедељак, 23 октобар 2017

 Ваљда нисте заборавили да су Немци у време владавине Зорана Ђинђића поставили видео-надзор у Влади Србије, а да су САД Скупштини Србије поклониле компјутерски систем... Још су петооктобарски добитници убеђивали остатак земље да су јој обезбедили нешто велико и важно...

Е, таква „достигнућа“ су у нормалним и неокупираним државама унапред искључена. А неке на свом суверенистичком путу иду све даље и даље.

Примера ради, потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин управо је иницирао да у његовој земљи буде потпуно забрањена куповина за државне потребе страног софтвера ако његови произвођачи не пристану да купцу (Русији) открију улазне кодове.

Наступивши на војно-индустријској конференцији у Москви, рекао је још и ово:

„Купујући страну опрему, комутаторе, сервере и маршрутизаторе - постајемо зависни од туђег софтвера који се стално модернизује, а ми још за тај туђи софтвер не располажемо улазним кодовима. Зато морамо размислити о забрани куповине компјутерске опреме од произвођача који нам не да ју улазни код. Ово мора важити за цео државни сектор, укључујући и оне који нам не буду давали документацију за даљу модернизацију нашим сопственим снагама“.

Рогозин је посебно упозорио: „Ако то не обезбедимо, игре са туђим софтвером ће се по нас лоше завршити. Јер, ми таквим куповинама напросто постављамо темпирану бомбу у сопствену кућу. Те бомбе ће експлодирати ако дође до погоршавања наших односа (са Западом).

Додатно је указао и упозорио руски државни сектор:

„Индустријску шпијунажу још нико није укинуо. Зато ово што допуштамо није просто глупо“.

Извор: „Факти“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.