header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Апокалиптичка посета Ватикану
Апокалиптичка посета Ватикану Штампај Е-пошта
недеља, 05 новембар 2017

 Како преноси „Радио Ватикан“, ујутру, 4. новембра, папа Фрањо примио је у приватну посету председника Републике Молдавије Игора Додона, који се касније сусрео и с државним секретаром Ватикана Пјетром Паролином и замеником секретара за односе с државама монсињором Антуаном Камилеријем.

У току пријатељских разговора била је изражена узајамна захвалност због добрих односа и истакнут позитиван допринос Римокатоличке „цркве“ молдавском друштву, захваљујући, између осталог, еуменистичким напорима, а такође и едукативним и хуманитарним подухватима.

Стране су размениле ставове о ситуацији у земљи и разматрале нека од питања од заједничког интереса, као што је афирмација породичних вредности, као и мира и сигурности на регионалном и међународном нивоу.


Јер кад кажу: Мир је, и нема се шта бојати, онда ће изненада напасти на њих погибао као бол на трудну жену, и неће утећи“ (1. Сол. 5,3)

 

            Тумачење Преподобног Јефрема Сирина:

„Јер кад буду говорили: ево мира и сигурности, онда ће изненада напасти на њих погибао као бол на трудну жену, и неће утећи. И ово је такође рекао Господ наш: И како је било у дане Ноја и Лота, када јеђаху, пијаху, жењаху се и удаваху, докле не дођоше на њих и све их истребише потоп и огањ“.

 

По материјалу са: "Све јереси"

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 05 новембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.