header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Православни теолошки фактултет или змијско легло?
Православни теолошки фактултет или змијско легло? Штампај Е-пошта
четвртак, 21 децембар 2017

 Поштовани посетиоци,

Легло свејереси је и даље на некад православном теолошком факултету у Београду. Ево шта нам јавља један који се налази у змијском леглу.

Дешавања на Православном(?) Богословском факултету

Отворено условљавање неоправданим изостанком ако се не присуствује на предавању о. В. Вукашиновића у Академији наука,  помињање традиције србског богослужења са иронијом и потцењивачким тоном, са дозом обезвређивања, као и ироничне шале на рачун Побожности.

Ни помена имена Св. Николаја Велимировића и Св. Јустина Ћелијског као ауторитета унутар наше Цркве. Омаловажавање светиње, пример: Плетена корпа са нафором се оставља испред капеле да се студенти ''служе'' до краја дана.

Нетрпељивост од стране професора историје религије  према помињању Господа Исуса Христа као Господа, и поучање студената од стране истог зашто је јога корисна за нас, и не само за тело већ и дух, јер јача дух, као и то да је ''Мухамед био скромнији од Исуса''.

Протестантска литература из које студенти полажу испти у којој се Господ Исус Христос карактерише као изјелица и винопија.

Литература за Старозаветну егзегезу у којој се Господ Исусу Христос помиње са иницијалима И.С.

Отворено показивање нетрпељивости према  јеромонасима и архимадритима познатих по народној побожности, и обезвређивање истих од стране професора Старозаветне егзегезе.

Конференција са римокатолицима, муслиманима и православним на тему уједињења под покровитељством  Кондрад Аденауер организације.

Организовано такмичење у игрицама кантер страјк и дота, на универзитетском нивоу.

Отворено фаворизовање представника римокатоличке цркве од стране професора, и предстваника студената, и студената.

Размена студената са римокатоличким студентима, и одлазак на ексурзију у Ватикан.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 децембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.