header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Грешни Радислав: Осврт на текст "Како да се оженим"
Грешни Радислав: Осврт на текст "Како да се оженим" Штампај Е-пошта
четвртак, 21 децембар 2017

 Помаже Бог браћо!

Сад прочитах чланак http://borbazaveru.info/content/view/10233/1/ који се итекако и мене тиче. И ја сам био упао у кризу. Наше дјевојке неће да се удају, јер у ствари не знају шта хоће, јер их 90% на брак гледа као на робију.

И оно 10% што хоће да се уда, не зна ради чега се удаје. Да ли је то ради вјенчанице, или ради "пољевачине"-када сватови дарују младу, или просто што село тако нешта очекује.

Ја сам у овој малој Рогатици био упао у кризу. Посао ми није допуштао да пуно трчкарам по околним мјестима и да често са цурама излазим, а и кад сам обезбједио претпоставке за брак, цура у околини је нестало.

Но, благодарећи моме духовнику који ме је пожуривао на брак, и оцу Фотију који ми је рекао да многе Рускиње једва чекају да се удају, добио сам идеју да ђевојку тражим у матушки Русији.

Венчање Радислава и Наташе у Русији

Рускиње су много, много различито васпитаване од наших дјевојака.

Руске дјевојке су већ у раном дјетињству, у обданишту,  почеле да се уче пословима у кући. Наше дјевојчице са 10-так година, имају домаћи задатак да се фотографишу са мртвом лутком како једу, спавају, и да још напишу домаћи задатак шта је мртва лутка доживјела дружећи се са нашим дјететом.

Значи, руске дјевојке су у дјетињству научене сусрету са реалношћу, а наша дјеца се заглупљују бјежањем од реалнога живота.

И онда кад се наш младић и дјевојка требају срести са реалним животом и узети на себе бреме одговорности које их очекује у браку, на све начине покушавају да брак одложе за неке "боље дане". И тако се ископавамо.

Но Руске дјевојке су сасвим по другом васпитане. Руска жена са 20-22 године иде са 2 своје дјеце у шетњу, и у брак улази са првим,евентално друим момком,  а наша дјевојка-жена је у тим годинама је већ имала 4-5 полубрачних веза, и шета пудлице или мачке.

Руска дјевојка викенд проводу у манастиру или сиротишту на послушању, наше дјевојке се у то вријеме тријезне од лумповања по дискотекама.

Наша дјевојка када се одлучи на брак, пола године проведе размишљајући какву ће вјенчаницу купити, какве ће боје бити позивнице, у каквим ће ципелама бити пре подне на вјенчању, а у каквим после вјенчања.

Руска дјевојка се припрема постом, молитвом, исповјести и Причешћем за Свету Тајну брака.

Нашу дјевојку када се уда, хвата очај када се сретне са првим обавезама у браку (припрема ручка, чишћење дома....) и гледа да што прије побјегне из брака, јер себе види као принцезу из шпанске серије, Руска дјевојка се одмах хвата у коштац са проблемима, и с радошћу се припрема за обавезе које је очекују као будућу мајку.

И тако би могао да пишем још много тога.

Но да ријешимо главни проблем, како доћи до руских дјевојака, како наша браћа Срби не би ишли у Албанију и куповали латиномислеће албанке, које им, након што новац преузму, побјегну.

Радислав и Наташа

Ја сам у матушки Русији нашао 2 сајта. Један је "Породица и вјера" http://semyaivera.ru/ гдје сам свој проблем објаснио рускоме баћушки, а онда ми је он одговорио, шта да радим. Некоме препоручи молитве Казањској Икони, некоме Светој Матрони, некоме препоручи Причешће сваке 2 недеље.... свакоме према његовом духовном стању.

А сајт https://azbyka.ru/znakomstva/ је креиран са благословом РПЦ и тамо је огроман проценат и момака и дјевојака готово на брак.

Ја сам на овом сајту, слава Богу нашао дјевојку, и немного по упознавању смо се  и узели.

То је чак и медијски пропраћено, како је дјјевојка са Урала, из милионског Перма дошла у малу Рогатицу, које нама ни на свим мапама Републике Србске.

Молим браћо да што више истакнете 2 поменута руска сајта, како би што више браће Срба нашло нормалне дјевојке готове на брак.

Свако добро од Господа!

 

грешни Радислав

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 децембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 54 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.