header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владислав Ђорђевић: Звездана Делић и ширење "Истине православне" Штампај Е-пошта
недеља, 24 децембар 2017

 У четвртак 14. децембра 2017. на сајту „Борба за веру” појавио се чланак „Осврт на текст Владислава Ђорђевића Како феминистичка штампа подбуњује жене” (овде:).

Њена ауторка Звездана Делић је на крају осврта приметила да би сајт „Борба за веру” требало да буде „светионик у ширењу Истине православне”. Примедба је тачна, али то би требало да буде не само тај сајт, него и сваки други.

Али ауторка том ширењу „Истине православне” даје свој допринос тако што брани феминистичку пропаганду. Она није свесна да су феминизам и „Истина православна” два антипода.

Православље је за светост брака; феминизам је за његово уништење; православље је за целомудреност; феминизам је за разврат; православље је за светост живота од зачећа; феминизам је за чедоутробна уморства; православље подстиче жене да рађају децу; феминизам подстиче жене да не рађају децу; православље је за поштовање мужа као главе породице; феминизам чини све да унизи ауторитет мужа у породици; православље је за то да се за свештинички сталеж хиротонишу само мушкарци; феминизам је да се хиротонишу жене. Православље и феминизам су две дивергентене и несводиве идеологије. Свако ко брани или пропагира феминизам ради директно против „Истине православне”. Дакле, пропагирајући феминизам Звездана Делић не смо да не шири „Истину православну”, него јој се директно супротставља.

Аутока на крају осврта тврди да јеванђелске текстове треба да тумаче „једино свети оци Цркве православне”. Али да ли су ти „свети оци Цркве православне” можда заговарали феминизам којег она брани? Тешко! Сви „свети оци Цркве православне” учили су тачно оно што и ја: да мушкарац треба да буде глава у друштву, породици и Цркви. А све феминисткиње уче управо супротно. Под велом борбе за „родну равноправност” оне се боре за детронизацију мушкарца као главе у друштву, породици и Цркви.

Феминизам не само да је антиправославан, него и антинаучан. Феминисткиње тврде – а Звездана понавља – да је „доходовни јаз” међу половима доказ да су жене дискриминисане. Али, доходовни јаз је последица нечег другог: природних полних разлика. Феминизам грубо пренебрегава елементарне научне чињенице. Дакле, феминизам је не само сатанизам, него и идиотизам. Стога свима који бране феминизам поручујем: анатхема!

Последњи пут ажурирано ( недеља, 24 децембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.