header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Јеретици содомопоклоници "богослужили" у српској патријаршији
Јеретици содомопоклоници "богослужили" у српској патријаршији Штампај Е-пошта
уторак, 26 децембар 2017
         Информативна служба Српске Православне Цркве честита празник Рођења Богомладенца верницима и свештенству хришћанских Цркава који Божић славе по грегоријанском календару.

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

У име Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја Божићној служби присуствовао Преосвећени Епископ моравички Антоније

Англиканска заједница Пресвете Дјеве Марије у Београду, која иначе редовна богослужења одржава у капели у Вишеградској улици у Београду, по традицији, свечане божићне и васкршње службе савршава у Патријаршијској капели Светог Симеона Митропотичвог.

Богослужењу које је почело 24. децембра 2017. године у 22  часа, уочи самог празника Рождества Христовог по новом календару, ипак је присуствовао велики број верника иако чланови те црквене заједнице - углавном запослени у дипломатској служби при појединим амбасадама - поводом божићних и новогодишњих празника радо отпутују у своје земље. Између осталих, служби су присуствовали амабасадор Уједињеног Краљевства г. Денис Киф и амбасадор Индонезије г. Хари Ричард Џејмс Канду са супругама.

Свечану мису је служио англикански капелан у Београду пречасни Робин Фокс, који је одржао свечану проповед на тему Мир према анђелској песми: „Слава Богу на висини и на земљи мир, међу људима добра воља“.

Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, викар Патријархов и старешина Подворја Српске Патријаршије у Москви, поздравио је чланове англиканске заједнице и честитао им радосне празнике Христовог Рождества.

Богослужењу су присуствовали и протођакони Радомир Ракић и Стеван Рапајић, службеници Српске Патријаршије. У име Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама богослужењу је присуствовао заменик директора др Милета Радојевића др Марко Николић.

Англиканска заједница у Београду традиционално, са благословом Патријарха српског, своју божићну и васкршњу службу савршава у капели Светог Симеона Мироточивог у Патријаршији.

 

 
 
 
 
 


Извор: Званични сајт Београдске патријаршије „СПЦ.рс“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 26 децембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.