header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Витлејем: Палестинци јајима и ципелама гађали возило јерусалимског патријарха Теофила
Витлејем: Палестинци јајима и ципелама гађали возило јерусалимског патријарха Теофила Штампај Е-пошта
недеља, 07 јануар 2018

 Витлејем-Десетине Палестинаца протестовало је у Витлејему на Западној обали поводом доласка јерусалимског патријарха Теофила Трећег.

Демонстранти су се сукобили са палестинском полицијом док је патријарх Теофил Трећи, уочи Бадње вечери прилазио Цркви рођења, подигнутој на месту где се, по хришћанском веровању, родио Исус Христ.

Они су тражили да патријарх поднесе оставку јер наводно продаје црквену земљу на основу уносних споразума.

Демонстранти су срушили привремене металне ограде постављене у граду, шутирали окупљене и гурали их на око километар од цркве где ће ове ноћи патријарх Теофил служити литургију.

Јерусалимска патријаршија је један од највећих поседника некретнина у Светој земљи. У њој доминира грчко свештенство док су верници великом већином Палестинци.

Извор: "Танјуг"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.