header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Пентагон расписао тендер за програм који ће ловити шта се пише по социјалним мрежама Штампај Е-пошта
субота, 13 јануар 2018

 Амерички војни врх тражи израду специјалног компјутерског програма који би био у стању да „шпијунира“ шта ко пише по социјалним мрежама и да прикупљени „материјал“ анализира.

И то: на више различитих језика.

Пентагон је већ расписао тендер за тај пројекат, са прецизираним условима и захтевима за добијање посла.

Тендерски услови су већ на званичном сајту Министарства одбране САД.        

Основни захтев је: „Програм мора обезбедити превођење на енглески језик текстуалних и аудио-порука из социјалних мрежа. Превођење мора бити обезбеђено са седам језика: арапског, корејског, пушту, руског, урду, персијског и француског.

Пентагон поставља и услов да програм буде у стању да анализира и разврстава кориснике социјалних мрежа преко преслушавања разговора, разлика у писању (на побројаним језицима), коришћењу сленга и симбола „аутоматски процењује да ли је објављено по социјалним мрежама „негативно, неутрално или позитивно“

Пентагон фактички тражи компанију која ће бити у стању да развије вештачку интелигенцију која ће бити у стању да обави постављени задатак у битним социјалним мрежама које користе побројане језике.

        Од будућег програма фактички тражи да аутоматски и самостално процењује „да ли се на неку групу људи може извршити утицај“. Другим речима: која категорија људи је склона прихватању којих утицаја...

        Пентагон уопште не крије да ће му нови програм служити за „чешљање“ светских социјалних мрежа.

Зато ће морати да буде у стању да „лови“ и граматичке финесе, реченичке обрте и фразе, да „разуме“ и скраћенице и пиктограме. Чак и да разуме сленг у свим побројаним земљама.

 

Извор: „Факти“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.