header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Српски изроди и вороиздајници на римокатоличкој миси (фото)
Српски изроди и вороиздајници на римокатоличкој миси (фото) Штампај Е-пошта
недеља, 21 јануар 2018

Небојша Вукановић:

Издаја вјере на Светог Јована

Умјесто да на Светог Јована Крститеља служи литургију у неком од древних херцеговачких манастира, што су радили сви православни епископи до сада, недостојни бискуп Григорије издао је и продао своју вјеру за вечеру, и са дубровачким бискупом Узинићем служио мису у дубровачкој катедрали Велике Госпе!? Поред бискупа Григорија, на екуменској миси у дубровачкој катедрали били су и његов секретар Мирослав Бошковић, те свештеници дубровачке парохије Владан Перишић и Стево Ковачевић, који је недавно служио помен усташама на острву Дакса поред Дубровника.

Пуно је симболике у служењу мисе баш на Светог Јована Крститеља и Претечу, који је крстио Исуса Христа на ријеци Јордану. Очито да недостојни издајник вјере православне новим служењем заједничке мисе са бискупом Узинићем жели да симболично покаже јавно унијаћење православних Херцеговаца и њихово превођење у католичанство. Одавно је познато да је недостојни Григорије слуга папе и Ватикана, и да је његов задатак да постепено отуђи Херцеговце од вјере прађедовске и преведе их у Унију на поклоњење римском папи, али начин и брзина на који то ради задивила је његове менторе и налогодавце.

 
 
 
 
 

Григорије и његови недостојни свештеници нису на себи имали митру, камилавку, жезло, омофор, сакос и остала обиљежја православних свештеника који служе свету литургију, док је са друге стране бискуп Узинић остао вјеран традиционалној бискупској одјећи и носио црну мантију са љубичастим појасем (зингулум) и бискупском капицом (пилеоусом) на глави. Мису су пратили музичари са гитаром и другим инструментима, што никако није својствено православним молитвама и храмовима.

 
 


Свети Јован је био Претеча Господњи, док је херцеговачки бискуп Григорије претеча новотарија и екуменског процеса покатоличавања православних Херцеговаца. Служење мисе у дубровачкој катедрали на Светог Јована, као и недавно служење помена убијеним усташама на острву Дакса, представљају јерес и велика издаја вјере и нације, каква до сада није виђена на овим просторима од неког православног свештеника и епископа. Вријеме је да напокон неко у Српској православној цркви реагује, чује апеле и вапаје и заштити Херцеговину и православне вјернике од погубних последица и потеза недостојног Григорија, који својим непримјереним и неконвенционалним понашање, облачењем и кршењем канона наноси велику штету угледу наше Цркве у народу.

 
 

Херцеговини није потребан недостојни бискуп среброљубац, издајник вјере са хостијом који ће служити мисе и православне Србе након вјекова великог страдања тихо преводити у католичанство и под скуте римском папи. Нама је у овим туробним времена потребан скромни и смерни владика подвижник, истински вјерник и духовник који ће дијелити судбину народа, користити свој углед и положај за заштиту обесправљених и сиротиње, и помоћи народу да лакше преброди сва искушења и пошасти кроз које пролазимо. Зато још једном аплеујемо на Свети Синод, патријарха и све владике наше Цркве да што хитније истраже сва дешавања у Захумско-херцеговачкој епархији, рашчине недостојног Григорија и са благословом Духа Светога устоличе новог владику који ће нас вратити на прави пут истинске вјере и моралног препорода народа.

 

Извор: Блог Небојше Вукановића

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 21 јануар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.