header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови сусрет водећих екумениста Ватикана и Московске патријаршије Штампај Е-пошта
недеља, 21 јануар 2018

 Кардинал Кох и митрополит Иларион састаће се у Бечу

На позив бечког кардинала Кристофа Шенборна, у Бечу ће се 12. фебруара 2018.године одржати сусрет председника Савета за јединство хришћана Курта Коха и председника Одељења за спољне црквене односе митрополита Илариона. Састанак је утаначен поводом двогодишњице сусрета папе Фрање и патријарха Кирила у Хавани 20. фебруара 2016. године, што је био први пут да се предстојатељ Московске Патријаршије састане са поглаваром Римокатоличке Цркве.

Катпрес истиче се да је сусрет у Хавани „отворио нову фазу у нашим односима“ и допринео да се мошти Светог Николаја из Италије пренесу у Москву и Петроград, где им се поклонило више од 2 милиона верника. Уследила је и посета Русији ватиканског државног секретара кардинала Пјетра Паролина у августу 2017. године - то је била прва посета државног секретара Ватикана Русији од 1999. године.

Извор: Катпрес

Преузето са екуменистичко-новотарског сајта Београдске патријаршије „СПЦ.рс“

 

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.