header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Великоцрногорац Амфилохије по ко зна који пут својата Косово Штампај Е-пошта
уторак, 23 јануар 2018

   Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је данас, након пливања за Часни Крст у Подгорици, да је Оливер Ивановић последња жртва злочина домаћих и међународних злочинаца. Он је рекао и да ће Метохија поново бити дио Црне Горе.

Метохија је била и припадала Црној Гори и припадаће ако Бог да и у будућим временима, без обзира на оне који су издали Метохију и тиме издали краља Николу, господара Црне Горе. Не може се на издаји краља Николе градити будућност Црне Горе. То требају да знају и они који сада владају и који ће владати и у будућим временима. Без краља Николе и оних граница које је он зацртао и које су описане крвљу црногорских страдалника и мученика 1912. године, па до Црногорца Оливера Ивановића, који је одавде из Дољана. Његов отац је сахрањен овдје и његови сви преци су из чувене Кучке породице Ивановића. Он је последња жртва злочина оних злочинаца и домаћих и међународних. Оливеру Ивановићу нека Бог да покоја и снаге – тврди Амфилохије.

Цијелој Србији и Црној Гори је поручио да “буду при памети, да не губе своју савјест, свијест и своје осјећање према свима који живе на Косову и Метохији“.

Према његовим ријечима, Дукљани-Монтенегрини, а не Црногорци, одрекли су се косовско-метохијског наслеђа краља Николе.

Пјевали смо данас “Косово је срце Србије“, али и “Косово је срце Црне Горе“, јер је увијек тако било. Данашњи Црногорци се одричу краља Николе и наших граница и гробова наших прадједова – казао је митрополит црногорско-приморски.

Митрополија црногорско приморска и Црквена општина Подгорица организовале су данас тачно у подне Богојављенско пливање за Часни Крст на ушћу ријеке Рибнице у Морачу. Богојављанском пливању претходила је архијерејска литургија, коју је служио владика Амфилохије.

 

Извор: "Уједињење"

 

Повезанти текстови:

1. Великоцрногорац Амфилохије поново својата Косово

 

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.