header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Небојша Вукановић: О скромности једног подвижника
Небојша Вукановић: О скромности једног подвижника Штампај Е-пошта
четвртак, 25 јануар 2018

 Преосвештени и свакој власти преподобни Григорије недавно је гануо срца многих говорећи о својој великој скромности и подвижништву. Скромни подвижник каже да живи у малом стану од 55 м2 у Требињу, и да не воли раскош, новац и луксузан живот. Монаси, а самим тим и владике, свој живот су подредили Цркви и Богу, завјетовали су се на скромност, и по Канонима не могу имати своју имовину.    

Колико је Григорије искрен знају сви они који су имали прилику да посјете неку од његових луксузних резиденција, од Требиња, Мостара, Тврдоша или Црквине, гдје су могли на сваком детаљу, од пода до плафона, да виде и осјете колико Григорије воли да ужива у квалитету, раскоши и луксузу. Да осим раскошних здања, Григорије воли и скупа луксузна возила говори и чињеница да је још 2012. године за више од 120 000 марака у Мостару купио  новог џипа „ренџ ровер спорт“ регистарских ознака „Е-28-К-180“.Њега је регистровао на своју фирму „Гемакс БХ“ на адреси Конак бр 7 у Мостару, гдје се налази Владичански двор и сједиште Епархије Захумско-херцеговачке и приморске, а фирма се формално води на његовом пријатељу и познатом херцеговачком тајкуну Вањи Пешуту.

Фирма „Гемакс БХ“ је ангажована за извођење радова на обнови храма Свете тројице у Мостару, па је више него очигледно да је Григорије злоупотријебио донаторска средства, између осталог и за куповину луксузног џипа.

 Поред тога Григорије је у свом „скромном“  возном парку између осталог имао и луксузну лимузину „линколн таун кар“ дугу 8 метара, коју код нас често користе младенци за вожњу током вјенчања.

 

Да не би пуно говорио о скромности, подвижништву и животу преосвештеног и свакој власти преподобног Григорија, тражим да он у наредних 10 дана одговори на нека питања, за која су сигурно од великог значаја за нашу Цркву и домаћу јавност.

Да ли је тачно да је прије неколико мјесеци само за један дан добио 1 100 000 марака од продаје земљишта у бившој касарни Лука Вулаковић, које му је 2009. године поклонио Милорад Додик, и да ли је Григорије лично потписао Уговор о продаји код нотара Миланке Жуљевић у Требињу?

Да ли је Григоријев секретар и епархијски свештеник истовремено запослен и као службеник Владе Републике Српске?

Какву има сарадњу и пословне односе са тајкуном Марјаном Приморцем, познатијим као „херцеговачки Санадер“, и да ли Григорије понекад користи авион и услуге београдског бизнисмена Миће Јовановића?

Који Салон љепоте и Модни студио из Београда је одговоран за добар изглед херцеговачког „Џорџа Клунија“?    

Да ли је и зашто ликвидиран Епархијски радио „Видослов“ из Мостара, на чијем челу је био контраверзни Веселин Гатало, борац Армије БиХ и ХВО-а у последњем Отаџбинском рату, ко је и како давао донације и финансирао овај радио који никада није емитовао програм иако је имао фреквенције, дозволуи опрему?

Зашто је уочи нове године из Требиња у Шавник протјеран свештеник Драгиша Томић?

Колико фирми посједује Епархија Захумско-херцеговачка и приморска, колики је њихов годишњи промет и колико је фирми регистровано само на адреси Владичанског двора у Мостару, у улици Конак бр 3 до 7?

Гдје су потрошени милиони марака од продаје црквеног земљишта у Мостару и Дубровнику?

Да ли Григорије грубо крши каноне наше Свете, Саборне и Апостолскце Српске православне Цркве, и да ли је својим „реформама“ покренуо процес тихог унијаћења и превођења у католичантво православних Срба у Херцеговини и захумско-херцеговачкој Епархији?

Уколико Григорије у року од 10 дана на свом сајту“владикагригорије.инфо“ (једини владика блогер у у историји православне цркве) , на сајту Епархије Захумско-херцеговачке и приморске, или неком другом дворском медију који контролише , не одговори на ова питања, онда ћу покренути нови фељтон о скромности, подвижништву и пословним успјесима недостојног Григорија, који као инквизитор жели да спали и угуши истину као што је папина инквизиција спаљивала људе, и својим непримјереним понашањем наноси огромну штету светом трону херцеговачког владике.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 јануар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 79 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.