header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Руски патријарх упозорио: Помама за криптовалутом може оставити људе без крова над главом Штампај Е-пошта
субота, 27 јануар 2018

 По његовом мишљењу, биткоини+ могу оставити људе без имовине

25. јануара, на Шестом Божићном скупштинском обраћању у Савету Федерације Федералне скупштине Руске Федерације, патријарх московски и целе Русије Кирил је изјавио да је неопходно заштитити становнике земље од биткоина. По његовом мишљењу, они могу оставити људе без крова на главом.

Поглавар Руске Православне Цркве је уверен да су људи спремни да заложе сву своју имовину ради брзог богаћења путем куповине криптовалуте:

„Људима ће, како се каже, и кров скинути. И сви говоре: шта ја чекам овде, зашто се не актиривам – потребно је дејствовати, потребно је купити те биткоине. И на крају купују, стављају у залог имовину, продају своје куће“.

Представника Цркве забрињава да ће - кад се биткоин сруши, - људи изгубити сву своју претходно стечену имовину. Кирил предлаже да се разраде заштитни механизми, како би се руски народ заштитио од ризика и обмана.

___________

+Биткоини су електронска валута, вид дигиталног јавног новца створеног изузетно компликованим математичким операцијама. Биткоини су у суштини електрицитет који је претворен у кодове са новчаном вредношћу. Цена једног биткоина варира и зависи од потражње. Данас један биткоин вреди око 1.110 долара. Он се може користити за куповину у свим већим продавницама као што су Амазон, Таргет, Мајкрософт, али и на свим местима који га прихватају као валидно средство плаћања. Биткоин не постоји у физичком облику. Биткоин је "peer-to-peer" валута коју покреће систем који омогућава слање и примање истог без присуства треће стране. Биткоин се може трошити на сличан начин као и прави новац. Неки људи их користе за инвестиције, други пак као метод за међународно слање новца. Ко је прави творац биткоина, и даље је непознато – нап. Борба за веру“.

 

 По материјалу са: "Питер Тв"

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 јануар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.