header image
НАСЛОВНА СТРАНА
АП: Папа Фрањо лаже и прикрива педофиле! Штампај Е-пошта
уторак, 06 фебруар 2018

 Папа Фрања је 2015. добио писмо у којем се наводи детаљан опис сексуалног злостављања које су заташкале црквене власти Чилеа, објавио АП.

АП подсећа да је то у супротности са папиним инсистирањем да није добио признања жртава злостављања.

Америчка агенција наводи да је добила писмо од Хуана Карлоса Круза из Чилеа који је био жртва злостављања а да су чланови папине комисија за испитивање сексуалних злоупотреба одлетели у Рим 2015. специјално да би доставили то писмо високом папином саветнику.

Тај саветник их је потом уверио да је писмо доставио поглавару Римокатиличке цркве.

Папа Фрања је недавно изазвао незадовољство у јавности зато што је бранио бискупа Хуана Бароса којег су жртве злостављања оптужиле за „покривање“ свештеника педофила. Фрања је рекао да му се жртве никада нису обратиле по питању Баросовог понашања.

Католичка група Лаикос де осорно из јужног Чилеа која се противила бискупу оптуженом за прикривање сексуалног злостављања, саопштила је да објава АП-а која тврди да је папа директно чуо за проблем жртве „доноси крај овој реторици нулте толеранције“.

Портпарол ове групе Хуан Карлос Кларет рекао је да папа и његови сарадници морају сада да одговоре на питање „ко је одлучио да константно дикредитује сведочења жртава“.

„Није могуће тврдити, као што неки раде, да папа није знао… Уместо тога, ми имамо папу који је у потпуности био упознат са свим тим и опет одлучује да заједницу изложи неизрецивој патњи“, рекао је Кларет.

У извештају АП-а, наводи се да је 2015. године папа Фрања примио писмо Хуана Карлоса Круза у којем су наведени детаљи његовог злостављања и то како је бискуп у Осорну Хуан Барос, наводно том догадјају сведочио и игнорисао га.

 

Извор: "Танјуг"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.