header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Понављамо клетву на српске унијате:
Уредништво: Понављамо клетву на српске унијате: Штампај Е-пошта
субота, 17 фебруар 2018

 ДА БОГ ДА БИЛИ У ВЕЧНОМ ЖИВОТУ СА АЛОЈЗИЈЕМ СТЕПИНЦЕМ И СВИМА ЊЕГОВИМА АКО СЕ ЈАВНО НЕ ПОКАЈАТЕ ЗА СВЕ ИЗЈАВЕ И ПОСТУПКЕ КОЈИМА СТЕ УВРЕДИЛИ СРПСКЕ НОВОМУЧЕНИКЕ!

+ + +

        На скупштини „Срског народног вијећа“, одржаној у Загребу 13. фебруара 2018, митрополит загребачко-љубљански, попофил и хрватофил Порфирије, нанео је гнусну увреду српском народу и свим српским Мученицима и Новомученицима пострадалим од усташких и неоусташких кољача, слугерањски изјавивши да су СРБИ И ХРВАТИ ЈЕДАН НАРОД (видео у прилогу на 3:22).

Тим поводом понављамо клетву на унијате у СПЦ, коју смо изрекли у априлу 2015. године (ОВДЕ:), када је Порфиријев духовни отац, епископ бачки Иринеј Буловић, у Хрватском народном казалишту у Загребу изјавио да „...Ми све своје духовне и телесне претке видимо као чланове једног саборног, свеобухватног Тела Цркве, са којима ћемо, сабрани око Јединога Спаситеља у Небеском Јерусалиму, верујемо и молимо се за то, живети и гледати се у вечности, не мање реално него што данас, под дивним сводовима овога храма културе, гледамо једни друге“.

          Буловићевој жељи да у вечности буде тамо где су преци данашњих поданика Колинде и екипе, тада се придружио и његов духовни син Порфирије додавши „да смо смогли снаге да иза себе оставимо догађаје из не тако славне прошлости“ (ОВДЕ:).


Дакле, Порфирију Перићу и свим српским унијатима, у име народа српскога и потомака усташких жртава, поручујемо, сасвим свесно, јасно и гласно:

 ДА БОГ ДА БИЛИ У ВЕЧНОМ ЖИВОТУ СА АЛОЈЗИЈЕМ СТЕПИНЦЕМ И СВИМА ЊЕГОВИМА АКО СЕ ЈАВНО НЕ ПОКАЈАТЕ ЗА СВЕ ИЗЈАВЕ И ПОСТУПКЕ КОЈИМА СТЕ УВРЕДИЛИ СРПСКЕ НОВОМУЧЕНИКЕ!

И да поновимо:

ДА БОГ ДА СЕ ПОКАЈАЛИ ЗА СВЕ САБЛАЗНИ КОЈИМА СТЕ ИЗЛОЖИЛИ НАРОД НОВОМУЧЕНИКА ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ, А АКО НЕ СЕ ПОКАЈЕТЕ, ДА БОГ ДА БИЛИ У ВЕЧНОСТИ СА СТЕПИНЦЕМ И СВИМА ЊЕГОВИМА!

И трећи пут:

ДА БОГ ДА У ВЕЧНОСТИ ГЛЕДАЛИ СТЕПИНЦА АКО СЕ ЈАВНО НЕ ПОКАЈЕТЕ ЗА РЕЧИ И ДЕЛА КОЈИМА СТЕ УВРЕДИЛИ СЕДАМСТО ХИЉАДА СРПСКИХ ЖРТАВА УБИЈЕНИХ ЗБОГ ВЕРНОСТИ БОГУ И БОЖИЈОЈ ПРАВДИ, КОЈИМА ТРЕБА ДА СЕ МОЛИТЕ ЗА СВОЈЕ ПРОГЛЕДАЊЕ И ПОВРАТАК ХРИСТУ!

 

 ПОРФИРИЈЕВ СЛУГЕРАЊСКИ ГОВОР НА СКУПШТИНИ "СРПСКОГ НАРОДНОГ ВИЈЕЋА" 13. фебруара 2018.

 

 


 
 
 
 
 

 
 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 18 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.