header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Српкиња која се борила за Веру - покојна Љиљана Пећанац - Поповић (видео)
Српкиња која се борила за Веру - покојна Љиљана Пећанац - Поповић (видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 19 фебруар 2018

Поводом прилога „Свим српским изродима и вероиздајницима на знање - овако Српкиња брани Веру!“, који смо објавили 16. фебруара 2018, јавио нам се син ревнитељке са снимка следећим писмом:

+ + +

Помаже Бог,

везано за ваш текст http://borbazaveru.info/content/view/10385/1/ од 16 фебруара 2018 године и ваше жеље да сазнате идентитет Српкиње која је учествовала на скупу о екуменизму, потврђујем да је то моја мајка Љиља Пећанац – Поповић.

Она је била духовно чедо старца Тадеја Витовничког. Упокојила се 24. јула 2015 (навечерје Иконе Пресвете Богородице Тројеручице). За живота је била велики помоћник свим бедним и невољним, и такорећи све своје што је имала је делила са сиромашнима, помагала и обилазила манастире и монаштво и свештенство. Велики је противник била свих измена и модернизама које су донела ова скорашња смутна времена.

Гостовала је у разним радио емисијама и скуповима везано за здраву исхрану и здрав духовни живот.

Срдачан поздрав и срећан и миран почетак поста

Иван

 

 

+ + +

Од Уредништва:

Боже духова и сваког тела, који си смрт победио и ђавола сатро, и живот свету Твоме даровао; сам, Господе, упокој душу преминуле слушкиње Твоје Љиљане, у места светла, у места цветна, у месту одмора, одакле је одбегла свака болест, и жалост и уздисање. Сваки грех што је учинила, било речима, или делима, или помислима све јој опрости, као благ и човекољубиви Бог, јер нема човека да живи а да не греши. Ти си једини без греха; правда је Твоја правда вечна, и реч је Твоја истина. Па Те молимо спомени, Господе, упокојену слушкињу Твоју Љиљану, која је у нади на васкрсење, и живот вечни, у побожности и вери живот свој завршила, и опрости јој свако сагрешење вољно и невољно, која је сагрешила речима и делима и помислима. И усели је у места светла, у места спокојна, и места одмора, где нема болести, брига и уздисаја. Него се светли светлост лица Твога, и где се од века веселе сви Свети Твоји: даруј њој и нама Царство Твоје, и наслеђе неизречених и вечних добара Твојих, и насладе Твога бескрајног и блаженог живота. Јер си Ти живот, и васкрсење, и покој преминуле слушкиње Твоје Љиљане, Христе Боже наш, и Теби славу узносимо, са беспочетним Твојим Оцем и пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и свагда и кроза све векове. Амин.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.