header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поново отворен Храм Гроба Господњег у Јерусалиму Штампај Е-пошта
среда, 28 фебруар 2018

 Тродневни протест представника конфесија које управљају Храмом Гроба Господњег у Јерусалиму (православни, римокатолици и Јермени – монофизити), окончан је обнављањем приступа главној светињи Јерусалима – Храму Гроба Господњег и капели у којој се на Велику суботу догађа чудо силаска Благодатног Огња.

У саопштењу објављеном у уторак, верски лидери су се захвалили шефу израелске владе Бењамину Нетањахуу за „конструктиван допринос“ решавању проблема и изразили спремност за сарадњу са међуресорном радном групом која се бави тражењем компромиса на челу с министром Цахи Ханегбијем.

Израел се сложио да изађе у сусрет „црквама“ у још једном спорном питању, замрзавајући предлог закона о експропријацији земљишта у Јерусалиму, које је грчка патријаршија средином 20. века дала у дугорочни закуп и уочи истека уговора уступила новим власницима скупа са тамо изграђеним насељима.

 „Израел је поносан што је једина држава на Блиском Истоку где хришћани и припадници свих религија имају потпуну слободу вероисповедања и мољења. Израел – то је дом просперитетне хришћанске заједнице и радо прима хришћанске пријатеље из целог света“, - саопштено је из канцеларије Бењамина Нетањахуа.

 

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Информ-религија.ру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.