header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow О каквом новом руском супер оружју је говорио Путин (1) - видео
О каквом новом руском супер оружју је говорио Путин (1) - видео Штампај Е-пошта
субота, 03 март 2018

  Утицајна главна уредница руске глобалне телевизије Russia today – Маргарита Симоњан – оценила е значај онога што је Владимир објавио о новим моћним оружјима његове земље кратко да краће тешко може: „Ово је принуђивање на мир – 2018”.

Додатно је објаснила: „Не схватати да је све што је изговорио Путин срачунато на то да рата НЕ БУДЕ – може само глупан или издајник. Изаберите. А мене – мирну и тиху маму двоје деце радује Путинова посланица. Веома ми се свиђа што наредних деценија нико неће смети ни да нас пипне”.

Пошто се ни Американци нису узбудили тек онако, ево шта руски лидер тачно рекао у својој посланици о „стању нације” пред Федералном скупштином РФ:

„Сиријска операција је показала нарасле могућности Оружаних снага Русије. Ми смо последњих година одрадили огреоман посао на јачању наше армије и ратне флоте. Опремљеност савременим наоружањем смо повећали 3,7 пута. У употребу смо увели преко 300 модела нове војне технике. У стратешке нуклеарне снаге смо укључили 80 нових интерконтиненталних балистичких ракета, 102 балистичке ракете за подморнице, 3 ракетне подморнице-разарача стратешке намене «Бореј». Изнова смо наоружали ракетним системим „Јарс” 12 ракетних пукова.

Број носача високопрецизног оружја великог домета повећали мо за више од 12 пута, а број високопрецизних крстарећих ракета за преко 30 пута. Значајно је повећана моћ наших снага за опште намене, Ваздушно-космичких снага и Војно-поморске флоте

Данас и цео свет зна називе наших најновијих авиона, подморница, система ПВО, ракетних система поморског, ваздушног и копнбеног базирања. Све је то ново, високотехнолошко оружје произведено у најновије време.

Осим овога, дуж граница Русије успоставили смо, што је веома важно, континуално радарско поље са системима за упозоравање на ракетни напад. После распада СССР су биле остале огромне „рупе”. Сада је све постављено како треба.

Направили смо квалитативни продор у развоју беспилотне авијације и оформили Национални центар за управљање одбраном Руске Федерације и формирали оперативну команду за удаљене поморске зоне.

Број војника под уговором повећали смо 2,4 пута, а попуна Оружаних снага војницима и официрима подигнута је са 70 одсто на 95-100 одсто. Ликвидирали смо вишегосишња чекања на стални стан. Чекање смо смањили за шест пута.

Сада нешто о нашим најновијим системима старешког  наоружања  које је одговор на једнострани излазак Сједињених Држава из Споразума о противракетној одбрани и на постављање њихових система ПРО – како на територији САД, тако и изван њихових националних граница.

Дуго смо убеђивали Американе да не разарају Споразум о ПРО и стратешку равнотежу. Све је било узалуд.

На западу су СССР називали „Совјетском Русијом”, а она је а распадо изгубила 23,8  одсто територије, 48,5 одсто становништва, 41 одсто БДП, 39,4 одсто индустријског потенцијала и 44,6 одсто војног потенцијала...

Једно време је било питање не можемо ли развијати систем стратешког наоружања, већ – може ли Русија држати безбедним нуклеарно оружје које јој је остало од СССР.

Упркос нашим протестима, америчка машина је кренула. Њихови ПРО-системи већ су на Аљасци и у Калифорнији, а стигли су и у Румунију, ускоро ће и у Пољску. Домет коришћених ракета ће се повећавати, а појавиће се и у Јапану и Јужној Кореји.

У саставу глобалне ПРО је и пет америчких крстарица и 30 разарача који су распоређени око Русије. Ништа не преувеличавам. Они на овоме раде и даље.

А шта смо, осим што смо протестовали и упозоравали, радили ми?

Откако су САД једнострано напустиле Споразум о ПРО, ми смо форсирано радили над перспективном техником и наоружањем. Захваљујући томе, направили смо велики корак у развоју нових модела стратешког наоружања.

Приступили смо развоју нове генерације ракета.

Почели смо активну фазу тестирања новог ракетног система са тешком интеронтиненталном ракетом који смо назваи «Сармат».

Тај систем ће заменити ракетни систем „Војвода” који је настао још у СССР. Као што знате, наше колеге из иностранства дале су му чак веома претеће име.

Међутим, могућности „Сармата” су знатно веће. Иако је тежак 200 тона, има кратак активни део узлетања што отежава његово пресретање. Домет му је већи него код „Војводе”, а има и већи број нуклеарних блокова који су још и - моћнији.

„Сармат” ће користити широки спектар нуклеарних блокова велике моћи, укључујући и хиперсоничне. Имаће најсавременије системе за пробијање туђе ПРО.

Висока заштићеност лансиртних рампи система и велике енергетске могућности омогућавају његову примену у свим могућим ситуацијама.

«Војвода” је имао домет до 11.000 километара, а „Сармат” фактички нема ограничења у домету.

Као што сте видели, у стању је да напада преко Северног и Јужног пола.

„Сармат” је веома страшно оружје, а чак ни перспективни системи ПРО  неће му бити препрека.

Међутим, нисмо се тиме задовољили. Почели смо да радимо на стратешким системима који који уопште нењ користе балистичке трајекторије, па су системи ПРО против њих и бескорисни и бесмислени.

Један од таквих система је мала супермоћна нуклеарна енергетска направа која се смешта у тело крстареће ракете типа наше најновије ракете Х-101 ваздушног базирања, а обезбеђује јој десетине пута – десетине пута! – већи домет који је практично неограничен.

То је нисколетећа  и тешко приметна крстарећа ракета са нуклеарном бојевом главом неограниченог домета и са непредвидљивом трајекторијом лета која је у стању да заобилази линије пресретања, па је неухватљива за све постојеће и перспективне системе и ПРО  и ПВО.

Ове речи ћу изговорити још једном.

Познати и признати московски војни експерт - дописни члан руске Академије војних наука Сергеј Судаков који је истовремено и специјалиста за САД - оценио је да је Владимир Путин демонстрацијом шест видова руског стратешког супероружја Западу поручио „и не покушавајте ништа јер ћете покушати на своју штету“ и да неће успети да његову земљу увуче у нову трку у наоружању.

Притом је посебно нагласио: „Путин је са показаних шест оружја показао да је Русија ушла у нову технолошку еру и да више не мора да се бави формирањем одбрамбеног прстена. Москва је показала да су сва показана оружја апсолутни ноу-хау и да ће то бити још најмање 10-15 година. Путин је показао да је моћ 12 америчких флота чији бродови крстаре океанима фактички изнивелисана јер су наше хиперсоничне ракете неухватљиве а њихова прецизност блиска апсолутној“.

Судаков је уверен да никакав „загрљај анаконде“ - кад је Русија у питању - више није могућ и да поседује технологије са којима тренутно не може конкурисати. А ево шта је сам Владимир Путина - у свом обраћању Федералној скупштини - о том оружју још рекао:

„Крајем 2017-те смо на Централном полигону успешно испробали своју најновију крстарећу ракету са атомским погоном. Током лета је њен енергетски атомски блок достигао планирану моћ чиме је ракета добила неопходни потисак.

Сада смо у у прилици да пређемо на стварање принципијелно новог типа оружја - стратешког система нуклеарног оружја са ракетом са атомским енергетским блоком.

Покажите видео, молим.

 

Видели сте заобилажење линије одбране. Пошто има неограничени домет, ракета може маневрисати без ограничења.

Као што вероватно схватате: нико у свету нема ништа слично. Некада ће се ово појавити и код некога још, али ће за то време наши момци још нешто смислити.

 Даље, добро се зна да се у свету активно пројектују и праве беспилотни системи наоружања. Могу да кажем да су у Русији разрађени беспилотни подводни апарати који су у стању да се крећу на великим дубинама - да кажем, на веома великим дубинама - и на међуконтиненталним растојањима. Брзинама које су вишеструко веће од брзина подморница, савремених торпеда свих врста, чак и од најбржих бродова. То је фантастика.

Још су веома мало бучни, а имају велике маневарске способности што их чини практично неухватљивим за противника. Средства која би им се могла супротставити у данашњем свету напросто не постоје.

Беспилотни подводни апарати могу бити опремљени и обичним и нуклеарним пројектилима. То им омогућава да уништавају циљеве у широком спектру: групе бродова око носача авиона, обалске фортификације и инфраструктуру.

У децембру 2017-те потпуно смо завршили вишегодишњи циклус тестирања иновативног атомског енергетског блока за те аутономне беспилотне апарате. атомски енергетски блок је јединствен по својим малим габаритима и енергетском ресурсу. Сто пута је мањи од атомских погонских блокова савремених подморница, а моћнији је и 200 пута му треба мање времена да достигне максимални радни капацитет.

Са овим смо добили могућност да почнемо да правимо сасвим нови тип стратешког оружја са нуклеарним пројектилима велике снаге.

Молим, покажите видео.

 

Имена за та два нова вида стратешког наоружања - крстарећу ракету са глобалним дометом и беспилотни подводни апарат - још нису изабрана. Очекујемо предлоге на сајту Министарства одбране РФ и гласање за њих.

Добро се зна да земље са великим научним потенцијалом и напредним технологијама активно раде на такозваним хиперсоничним оружјима.

Хиперсоничне берзине се, као што се зна, мере бројем маха у част аустријског научника Ернста Маха који се бавио истраживањима у тој области. Један Мах је 1062 километра на сат на висини од 11 километара. Једна брзина звука је један Мах, брзине до 5 Маха су надзвучне, а све преко пет Маха је - хиперсонично.

Располагање таквим оружјем безусловно даје озбиљне предности у рату. Његова моћ, како тврде експерти, може бити огромна, а брзина га чини неухватљивим за данашње системе ПРО и ПВО јер противракете, једноставно речено, напросто нису у стању да их сустигну. Зато све водеће армије теже да имају то идеално оружје.

Поштовани пријатељи! Русија располаже таквим оружјем. Већ га имамо.                        

Од 1. децембра такви системи су на борбеном дежурству на аеродромима нашег Јужног војног округа.

Јединствене летачко-техничке супербрзог авиона-носача омогућавају да ракета до сваке одабране тачке стигне за неколико минута. Реч је о ракетама са хиперсоничном брзином, већом од брзине звука бар десет пута, које маневришу за време целог лета што им омогућава да гарантовано пробијају и све постојеће и перспективне системе ПРО и ПВО достављајући и обичне и нуклеарне бојеве главе на растојања већа од 2.000 километара.

Овај систем смо назвали „Кинжал“.

Видео, молим.

Али, ни ово није све што сам хтео да вам покажем.

 

Наставиће се...

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 март 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 125 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ОБАВЕШТЕЊЕ - повремени прекиди у раду сајта због ХАКЕРИСКИХ напада!!!

Поштовани посетиоци,

Услед интензивираних хакерских напада, који су, иначе, на „Борби за веру“ свакодневна појава, последњих дана долазило је до периодичних прекида у раду сајта.

Напади зломислитеља иду из Србије и иностранства.

Наш одговор је: нека свако ради свој посао. А наш посао је борба за Веру једанпут предану светима. За ту Веру свагда смо се борили истином, и руководили речима Господа Исуса Христа: „Не гледајте ко је ко кад судите, него праведан суд судите“ (Јн. 7,24). Тако је било до сада, тако ће бити и надаље, све док нас Свемоћна Рука Божија држи у постојању.

Вас, поштовани посетиоци, молимо за разумевање због ових непријатности, а техничкој екипи сајта, нарочито њеном руском делу. - чији посао око одбране „Борбе за веру“ и њеног стабилног функционисања скоро да спада у сферу „немогућа мисија“, -  упућујемо дубоку захвалност и желимо им свако добро од Господа!

Спасибо большое, дорогие братья! Храни Вас Бог и многая лета!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.