header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Како екуменисти са Фанара узурпирају српску православну дијаспору Штампај Е-пошта
среда, 28 март 2018

 Поштовано Уредништво "Борбе за веру", помаже Бог!

Шаљемо Вам на увид интервју који је дао инспектор за Православну  веронауку господин Пасхалис Архимандритис за римо-католичке новине у  Линцу (овде:).

       На питање новинара "из којих Цркава долазе ученици који похађају  Православну веронауку у Горњој Аустрији" инспекор не пропушта прилику  (иако то није питан!) да истакне да се законски Православна веронаука  назива "грчка-оријентална православна веронаука". Тек онда одовора на  питање рекавши да је то "настава за следеће", како лукаво смишљено  каже, "по азбучном реду: бугарску-, грузијску-, грчку-, румунску-,  руску-, српску групу Православних хришћана".

Наглашавамо "лукаво  смишљено" јер господин инспектор Архимандритис користи азбучни ред у   набрајању и тиме најбројнију групу ученика Православне веронауке  ставља на крај. А да притом не пропушта да нагласи да се сви називају  "грчко-оријентална Православна веронаука". У наставку, типично  фанариотски, форсира (за своју личну употребу!) васељнскост  рекавши да: ..."Православни виде себе као једну Цркву. Одатле се не  говори о "Црквама" него о једној "Православној Цркви". Потпуно исправно речено, рекао би свако од нас, драга браћо и сестре!
Нажалост у свакодневном животу Православних хришћана у Аустрији унутар  црквена стварност је потпуно другачија и далеко је од братољубља на  које нас Свети Апостол Павле позива у његовој посланици Рмљанима где  каже: "Чашћу чините једни друге већим од себе".

Господин инспектор наглашава, додали бисмо и рачуна у фанариотску  корист, да су "ученици, који су често само преко родбине спојени,  носиоци своје посебне културе и сматрају себе у трећој или четвртој  генерацији Аустријанцима". Г. Архимандритис  додаје да: "Међусобана размена чини васељенску димензију Православља  видљивом и појачава осећај да будеш члан једне светске заједнице"- под  чврстом екуменско-унијатско- јеретичком влашћу самопроглашеног  "источног папе" Вартоломеја, додајемо ми!!!

Све ово само поткрепљује, на "Борби за веру" свој Светосавској браћи,  више пута изношене чињенице о (од СПЦ-е) низ воду пуштеном верном  народу Српском у расејању.

Сву своју наду полажемо само на Милостивог Господа и Њему Јединоме се  молимо да нас избави од непријатеља унутрашњих и спољашњих, видљивих и  невидљивих!

 

Срби Светосавци

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 март 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.