header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Сатанистичка изјава папе Фрање: „Пакао не постоји, душе грешника ишчезавају“ Штампај Е-пошта
недеља, 01 април 2018

 Нема никакве сумње да је апокалипса у току, због чега је потребно пребивати у постајаном трезвеноумљу. Неопходно је пратити знаке времена, чему нас учи и Господ наш Исус Христос, и чак жестоко разобличава: „Лицемери! лице неба и земље умете познавати, а времена овога како не познајете?“ (Лк. 16,56)

         Занимљиво је погледати у ком правцу своју квазицрвену организацију води језуита и сатаниста римски папа Фрањо – брат „православних“ екумениста. Он је пре неколико дана дао интервју најпопопуларнијем италијанском друштвено-политичком листу „Ла Република“ („La Repubblica“). Интервјуисао га је његов пријатељ, познати новинар, члан италијанског парламента и оснивач  овог часописа (1976. године), Италијан Еугенио Скалфари, који је дуго година био на месту главног уредника овог издања. 

Ево најважнијих делова интервјуа, питања и одговора:

Новинар Скалфари:  „Ваша Светости, приликом нашег претходног сусрета, Ви сте ми рекли да ће људи, као врста, у одређеном тренутку ишчезнути и да ће Бог уместо њих створити нове врсте. Ви сте ми пуно пута објашњавали о добрим душама, које ће живети вечно, али ми никада нисте говорили о душама људи који су умрли у гресима и отишли у пакао, где ће се мучити читаву вечност. Па шта је са лошим душама? Где ће оне бити кажњаване?“

 Папа Фрањо: „Те душе које се покају, не кажњавају се. Оне добијају опроштај од Бога и улазе у скупину душа које ће живети вечно. Али оне које се не покају, - те не могу добити опроштај. Оне нестају. Пакао не постоји, постоји нестајање грешних душа“ (српски новотарци, на челу са епископом Игњатијем браничевским, проповедају јерес да душе и покајаних и непокајаних грешника, после њихове смрти, одлазе у „небиће“).

Сатанистичким знанком ђавољих рогова ("El Diablo") папа Фрањо јавно показује коме, заправо, служи
_______________________________
(Верујемо да пажљивом посматрачу није промакло да се у српским храмовима, на новотарским фрескописима и  иконописима, све чешће може видети овај знак  ђавољих рогова као "благослов"  Христов и Светитеља)
 
За више детаља погледати ОВДЕ :
 
_____________________________________________

 Као што видимо, папа Фрањо и његов друг Скалфари, већ су разговарали о многим теолошким питањима. Скалфари нам у свом питању открива и веома занимљива „учења“ језуите Фрање: људи ће, као врста, ишчезнути, а Бог ће, уместо њих, створити нове врсте. Таквог постулата, у учењу Цркве, није било нити га има! Али тога има у сатанистичкој религији New Age  („Ново доба“), то јест „Нове ере“, коју слуге Антихриста називају још и „Златним веком“.

Њу ејџ се разликује од традиционалних верских покрета у томе што није представљен неким одређеним духовним учењем и религијским погледом на свет, већ обухвата читав низ различитих духовних, верских, окултних, езотеријских и метафизичких учења, пракси и концепата.

 Њу ејџ управо и јесте религија екуменизма – црква Антихриста, у којој ће све и сви бити претопљени у једном „котлу“. У тај лонац, слуге Антихриста сада гурају све религије и веровања.  

Иначе, овај сензационални интервју папе Фрање, „Ла Република“ је објавила 28. марта 2018. године. После ње, исти интервју објавио је конзервативни и респектабилни часопис „Рорате Каели“ (Rorate Caeli), специјализован за питања Ватикана и Римокатоличке „цркве“. И даље, ову сензацију пренели су сви светски медији, које, као што знамо, контролише светска антихристова закулиса.

Уистину, многи паписти су се узнемирили, јер у својој изјави Фрањо негира учење Римокатоличке „цркве“ о постојању пакла и вечном постајању душе! И сада наступа главни језуитски трик: из ватиканске службе за информисање су саопштили да новинар није добро разумео папу, и да је због тога искривио његове речи!

 
"Ово што аутор каже у данашњем чланку је резултат његове писане реконструкције папиних речи и није цитат. Горе поменути чланак не може се сматрати верном транскрипцијом речи Светог оца"-
 
Служба за информисање "Свете столице"
 

 У чему је трик? У томе што апсолутно ни један светски медиј овај деманти није пренео. Сав свет је чуо папину изјаву, - да пакао не постоји и да душе грешника нестају! А то да новинар није добро разумео папу – практично нико није чуо!

Но, поштовани читаоче, да ли је могуће поверовати у то да је Италијан, професионални новинар, притом и папин пријатељ, могао нетачно пренети његове речи? Јер Фрањо је из породице италијанских емиграната, који добро говори свој матерњи језик. Тим пре што папине речи нису неки дубоки теолошки цитат, већ сасвим прост исказ: „Пакао не постоји! Душа нестаје!“ Како се то може погрешно разумети?

Због тога су ово оправдавање и деманти из Ватикана – лажљиви од почетка до краја. Новинар је апсолутно верно пренео „учење“ језуите Фрање. Осим ове сатанистичке папине проповеди, читав свет је могао у питању новинара још и да чује њуејџерску папину небулозу о томе како ће људи као врста нестати, и да ће Бог створити нове врсте.

И, одговоримо на главно питање: „Због чега је језуита Фрањо изјавио да не постоји пакао и да душе грешника нестају?“ Зато да би у душама људским разорио и последњу кочницу пред грехом – које су се у страху од будућих мучења суздржавале од дефинитивног потонућа у душегубне грехове и страсти.

„Ако пакао не постоји, онда од живота треба узети све!“ Ето како људи почињу да размишљају. „Желиш ли? – блудничи; желиш ли? – убијај; желиш ли? – лажи...Чини шта хоћеш, нема никаквих табуа и забрана! И то што ће у том случају твоја душа прећи у непостојање, ни то није страшно – она ни до рођења није постојала. Главно је да нећеш одговарати за своје поступке, и да нећеш због њих бити кажњен!“...

Ова проповед језуите Фрање о непостојању пакла – то је проповед сатане, који настоји да уништи сав род људски!  А сасвим недавно овај сатаниста је изјавио да је Господ наш Исус Христос „постао змија“, а да је Луцифер – бог (нека му Господ запрети!). Но, о томе ћемо говорити у засебном прилогу.

 

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 април 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 44 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
Код нас ни патријарси ни сабори никада нису могли да уведу нешто ново, јер је чувар благочешћа код нас увек било само тело Цркве, тј. сам народ, који свагда жели да своју веру сачува непромењену и сагласну вери светих отаца.

(Из ,,Окружне Посланице” Источних Патријараха 1848.год.)

 

Чување истинских канона је дужност сваког човека који се пажљиво односи према својим (црквеним) обавезама: Али, пре свега оних који су Божијим Промислом призвани да руководе другима.

 (Свети Фотије, цариградски патријарх)     

 

Одлично, одлично, пријатељу мој, друже Христов, верни мужу, подвижниче побожности, који си пре спреман да умреш у мукама, него да издаш поверено ти благочешће; у дан суда бићеш са Мученицима.

(Свети Јован Златоусти)

 

Једини  непогрешиви пут ка спасењу јесте апсолутно следовање учењу Светих Отаца, уклањајући се од сваког другог учења и сопственога умовања.

(Св. Игњатије Брјанчанинов)

 

Истински је православан само онај ко и умом и срцем прима све оно чему учи Света Православна Црква и који се смирено сагиње пред њеним ауторитетом. А ко одбацује ауторитет Свете Православне Цркве и пренебрегава њена Божанствена учења, свештена правила и установе, надахнуте Духом Светим – тај се противи Духу Светом и потпада под страшну казну коју је изрекао Сам Божанствени Утемељивач Цркве, Господ наш Исус Христос.

(Архиепископ Аверкије Џорданвилски)

 

Со је изгубила свој укус. Код црквених пастира постоји само слабо, нејасно, и недоследно разумевање ствари и то по слову истине, што убија духовни живот у хришћанском друштву и уништава хришћанство које је у делању, а не у речима. Страшно је када видимо коме је поверено спасење. Али, то је Бог допустио...

(Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

Милостивно Божије дуготрпљење одлаже потпуни распад због малог остатка који се спашава, док они који су кренули путем пропасти или су већ пропали достижу врхунац покварености. Они који се спашавају морају то да разумеју и да искористе време које им је дато на спасење... Нека би Милостиви Господ заштитио остатак оних који верују у Њега. Али овај остатак је малобројан и сваким даном је мањи...

(Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

Само посебна Божија милост може да заустави ову погубну моралну епидемију, да је одложи на неко време, јер је потребно да се збуде што је проречено Писмима... Нема никога ко би могао да изврши обнову Хришћанства – Сасуди Светог Духа су посвуда пресахнули, чак и у манастирима,  тим ризницама побожности и благодати..

(Св. Игњатије Брјанчанинов)

 

„Боље је сто пута бити блудник, него једном јеретик“.

(Преподобни Гаврило Ургебадзе)


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.