header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Небојша Вукановић: Тајна "доброг" изгледа херцеговачког Клунија (4)
Небојша Вукановић: Тајна "доброг" изгледа херцеговачког Клунија (4) Штампај Е-пошта
понедељак, 30 април 2018

 Након драстичне промјене имиџа, скидања мантије и митре, скраћења косе и браде, праћења свих савремених модних трендова, херцеговачког владику Григорија многи су у јавности почели да пореде са великим заводником Џорџом Клунијем. Једна од тајни доброг изгледа Григорија Дурића је у избору реномираних фризерских и козметичких салона.     

         Григорије се тако нашао у друштву браће Трифуновић, фудбалера Дејана Станковића и Сава Милошевића, кошаркаша Николе Пековића и других познатих спортиста, глумаца и јавних личности у Србији, који су такође редовни гости популарног фризерског салона.    

Иако у својим јавним бесједама често позива вјернике на одрицање и скромност, херцеговачки владика то не свједочи сопственим примјером, већ је нажалост постао препознатљив по раскоши, луксузу, скупим резиденцијама, аутомобилима и гардероби…    

Поставља се питање колико још вјерника са подручја Херцеговине и Епархије захумско-херцеговачке и приморске може себи приуштити редован лет до Београда, шишање, фенирање и третмане у познатим београдским фризерским и салонима љепоте? Скромност, одрицање и подвижништво би требали бити једна од основних одлика и врлина наших свештеника, а да не говоримо о монасима и владикама. Изгледа да су неки давно заборавили своју заклетву и својим непримјереним  понашањем дају лош примјер вјерницима.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 30 април 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.