header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У част Светог Василија Острошког: Нишлије не заборављају 12. мај 1999. године Штампај Е-пошта
недеља, 13 мај 2018

 У част Светог Василија Острошког организована је литија поводом сећања на 12.мај 1999. године, када је у НАТО агресији бомбародвано нишко насеље Дуваниште, а нико није страдао.

         Према проценама тог дана пало је око 2.000 касетних бомби, од гелера је повређено 11 особа, али није било страдалих. Свештенство Српске Православне Цркве на челу са његовим преосвештенством Епископом нишким Арсенијем, челницима општине Медијана и грађанима, након вечерње службе кренули су ка храму у Дуваништу који је посвећеном Светом Василију Острошком.

Велики број грађана присуствовао је литији у знак захвалности и у сусрет сутрашњем празнику, јер како кажу светац је тог дана заштитио Ниш.

 

 

По завршетку литије присутне грађане поздравио је и председник Градске општине Медијана Небојша Коцић пожелевши им срећан празник и да се дани из 1999. године никада не понове.

 


 

- Позивам вас да убудуће имамо више времена за наше најближе, породицу и комшије као што је Свети Василије имао тог 12. маја 1999. године за све нас. Помолимо се Светом Василију да нас и даље чува, да чува нашу децу, наше најмилије - рекао је Коцић.

На дан славе у суботу (12. маја) у 8.30 часова, испред храма у Дуваништу, који је у изградњи, биће служена Света Архијерејска Литургија и сечење славског колача.

 

Извор: "Блиц"

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 13 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.