header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Борба за превласт у Московској патријаршији Штампај Е-пошта
среда, 16 мај 2018

 Руски патријарх Кирил (Гунђајев) је незадовољан амбицијама епископа Тихона (Шевкунов), који је 14. маја постављен за митрополита Псковског, као и његовом блискошћу с руским председником (називају га „Путинов духовник“).

          Осим тога, извори ТВ канала „Дожд“, блиски администрацији председика Руске Федерације, тврде да Шевкунов „регуларно добија пацке“ од Патријарха за своје изјаве, чак и у случајевима када епископ заузима ултраконзервативне ставове. Саговорник канала је додао да се слична ситуација догодила и поводом светогрдног филма Алексеја Учитеља „Матилда“.

 „Црква је брзо схватила да се мора држати подаље од ове теме, јер су догађаји почели да се развијају по лошем сценарију. А Шевкунов скоро да се сложио с Наталијом Поклонском“ – рекао је извор, близак Кремљу.

Шевкунов, Путин и Кирил

Високи федерални званичник рекао је ТВ каналу „Дожд“ да се у Кремљу суочавају с проблемима када покушавају да организују догађаје са учешћем Путина, Патријарха и Шевкунова. „Патријарх је покушавао да осигура да Шевкунов у тим догађајима не учествује“, - рекао је извор.

Постоје и мишљења да је Шевкунов, због своје блискости с Владимиром Путином, главни кандидат за будућег руског патријарха,  и да његово устоличење за митрополита Псковског на то јасно указује.

 

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.