header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Схиигуман Сергије Романов - проповед против антихришћанске глобализације Русије
Схиигуман Сергије Романов - проповед против антихришћанске глобализације Русије Штампај Е-пошта
недеља, 20 мај 2018

 У име Оца и Сина и Светог Духа! Драги оци, браћо и сестре! Хвала Богу што по молитвама Свете Цркве, по молитвама Светих Царских Мученика данас имамо могућност да се молимо у храму. Скоро читава Русија се крстила. Храмови су изграђени, отворени су, али су нажалост, полупразни.

        И „док гром не загрми“, како се каже, "сељак се неће прекрстити." А „гром“ – то су болести, социјална беда, криминал, пијанство, наркоманија. Када човек не добија помоћ од овога света, или од лекара, или од стране власти, или од ближњих, он долази у храм. И, на крају, он сазнаје да је човек - храм Божји, којем се обраћа Отац Небески - Сам Бог: "Без мене не можете чинити ништа", "Покајте се, јер се приближило Царство Небеско, верујте у Јеванђеље, и спасени бићете"...

Господ Бог наш, Исус Христос, обраћа се унутрашњем човеку, то јест нашем уму, духу и бесмртној души. Ми сазнајемо да смо вечни. Било да то желимо или не, сви ћемо ми у своје време стати пред Бога. Ми не знамо ни дан ни час када ће се то догодити; не знамо да ли ћемо сутра бити живи и здрави. Када Господ узме живо срце, шта ће остати? "Земља јеси и у земљу идеш."

Ако особа не жели да остави грехе, онда греси остављају њега. На пример, брат Михаил је раније пио, пушио, блудничио. Зими се по мразу напио, пао - ноге му се одузеле. Ником није био потребан - ни родитељима, ни родбини, ни блудницама, ни пијаним друговима. Довезли га код нас, оставили и отишли. Сада је већ 12 година како више не пије и не пуши.

Господ Бог не жели смрт грешника. Он као Отац који воли кроз читаву историју човечанства нас учи како живети по Заповестима Божјим. Он нам је дао ове Заповести као саобраћајна правила на путевима живота. Ако идемо на црвено светло, можемо добити повреде или чак умрети. То исто је и са Заповестима Божјим. Ако их се не придржавамо, онда нас посећују туге, болести, губици, ратови, а можда и духовно погинемо. Све ово се јасно види из историје човечанства. Ако је неко газио морални закон, тада га је Бог посетио светским поплавама, небеским градом, ратовима, хаосима, револуцијама, „мајданима“.

Зашто не слушамо Бога и чинимо дела безакоња? Ми заборављамо да поред видљивог света постоји и невидљиви свет. Он је насељен невидљивим бићима. Тамо су Бог и Његови Анђели. Али тамо су и духови злобе - то је ђаво са мноштвом демона који предлажу најбољем Божјем створењу - човеку - да буде сличан ђаволу, демону. То јест, они наводе људе да греше: да буду блудници, развратници, содомити, горди, сујетни, јеретици, сугеришу богоборне и хулне помисли. Све што видите је зло које се дешава нама - од греха, са дна пакла, од ђавола, од демона који подстичу да се искривљује лик Божји и да суштина на земљи буде неразумљива.

Зашто смо болесни ми, зашто су болесна деца? Зато што не живимо по Заповестима Божијим, не постимо средом и петком, женимо се суботом (у Руској Цркви је предање да није благословено женити се суботом јер је следећи дан недеља - црвено слово, прим.прев.), не исповедамо се, не причешћујемо, блудничимо, вршимо абортусе, идемо код врачара, екстрасенса, парапсихолога, постајемо јеретици, богоборци. Непријатељ рода људског - ђаво - жели да нас уништи. Многи не верују у његово постојање, али његова зла мисао има колосалну рушилачку моћ и подстицаје за најподлија, најнижа и богоборачка деловања.

Човек не може бити поробљен ако живи по Заповестима Божијим и заштићен је благодаћу. Идеолог "хладног рата" Ален Далес је говорио да се Русија не може победити у отвореној борби. Може бити поражена само неморалом. Он је писао: "Ми ћемо уздрмати духовне корене, уништити темеље народног морала... Главна ставка ће увек бити рад на омладини, дезорганизоваћемо их, учити разврату, кварити морално. Направићемо од њих цинике, вулгарне људе, космополите." Нажалост, већина од тога се већ испуњава пред нашим очима.

Оно им даје право да вам нанесу знак ласером на вашу десну руку или чело када примате било који документ. То јест, неприметно за вас ставе вам ласером печат антихриста!

Сценарио Светске владе је следећи: пре свега, дати картицу "МИР"структурама моћи, а потом путем полуга моћи – целом човечанству.

Антихрист ће имати дух сатане. Сотона је од почетка човекомрзитељ и "риче као лав, желећи да прогута кога". Мрзи све, чак демоне и духове. Демони који се налазе у људима плаше се да оду у пакао. А ми широким ходом идемо по путевима безакоња и остављамо мрске трагове свога безумља.

Многи државници погрешно мисле да ће наћи компромис са сатаном и његовим адептима. То се види из примера Русије. Након револуције, колико година су богоборци уништавали један другог - Троцки, Берија, Зиновијев ... Као пацови у тегли, они су прождирали један другог. Лењин је полудео, био је сличан смрдљивом псу, јео је сопствени измет испод себе. А избезумљено човечанство је певало: "Безумљу храбрих ми певамо песму".

Какав траг може остати у историји? Или сте са Богом, или сте са сатаном. Трећи није дат.

Русији је дат велики дар – дар да чува чистоту Православне вере. Не буде ли Православља у Русији, неће бити мира у целом свету. Ми стојимо на последњој линији. Или ће Бог кроз покајање дати прилику да живимо ван антихриста, или ће доћи крај људске историје.

Човече! Озакони своје односе, помири се са Богом и живи по Заповестима Божијим, тј. по законима целомудрености и чистоте. У Русији не би требало да буде места неуредним полним везама, такозваним "грађанским браковима", блуду. Јака породица је темељ снажне и моћне државе. Тако је било у време Свете царске Русије. Тако треба да буде и данас.

Човече! Буди православан не по писму, већ по суштини, по духу. Запамти да ти ни влас са главе неће пасти без Божије воље. Многи питају: "А како ћемо живети? Шта ћемо јести?". А како је Господ 40 година хранио јеврејски народ у пустињи? И данас, Он као Отац који воли неће напустити верне Себи. Када поверујеш Богу и потчиниш своју вољу вољи Божијој, сатана неће бити у Русији, а заједно са сатаном отићи ће и духови, и њихови адепти.

Чим се ослободите грешних склоности, тада одлазе и страх, сумња, стид. Вама долазе дух неустрашивости, дух срчаности, дух мужевности. Ово се може видети на примеру Павла Дацјука, капитена руског хокејашког тима, који је на Олимпијским играма у Кореји био окружен, као у заробљеништву, без заставе, без химне. Али и у таквим условима наш хокејашки тим снагом духа, с Божјом помоћи, освојио је победу. Капитен репрезентације Павел Дацјук је рекао да је у последњој, одлучујућој утакмици посебно осетио присуство и помоћ Светог Духа. Али то је осетио не само он, него и сви навијачи који су били присутни на овом мечу. Упркос свим забранама на Олимпијади певали су тако да је химна Русије заглушила олимпијску музичку пратњу. То је био тријумф Духа.

Ако се само окренемо Богу, кроз покајање променићемо свој живот, своје мисли, онда ће Господ Бог и нама дати помоћ Духа Светог. И сва та неморална гнусност, све ове гомиле људских заблуда које међународна заједница улива у Русију, отићи ће у амбис.

Покајањем, исповешћу, причешћивањем, лече се све саблазни антихриста, спада грешни завој са очију и привлачи се обилна помоћ Божија.

Ти си заштићен! Приликом крштења се даје огњени омотач који не може оштетити ни чаробњак, ни демон, ни сам сатана. Само грех га уништава, а на грех наговара сатана. "Не греши, човече, и бићеш жив“, каже Господ.

Ако то увиде руководиоци државе, то ће глас народа, глас Божји, подржати такве управитеље.

Нека ваше покајање почне са тим што ћете ви помоћи властима и војсци, црквеним властима, како би се сва власт, у пуном обиму, вратила у њихове руке. Покажите целом свету да је Русија жива, као што је то показао наш хокејашки тим на Олимпијади. Обратите се председнику наше земље В.В. Путину, секретару Савета безбедности Руске Федерације Н.П. Патрушеву, опуномоћеној за права човека у Руској Федерацији Т.Н. Москалковој, Влади Русије, Патријарху Москвовском и целе Русије Кирилу, да би укинули картицу "МИР", тако да у нашој држави не будемо присиљени да дамо сагласност за обраду личних података.

Нека свако од нас учини реални корак ка томе да ни ми ни наша деца не живимо у електронском ропству антихриста.      

То ће бити ваше активно покајање по вертикали – одоздо до врха.

 

Средњеуралски женски манастир 

Извор: "Царски крст", https://vk.com/tsarskiy_krest

Са руског: Радмила Благојевић, "Православна породица", април 2018.

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 20 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

Молимо наше цењене посетиоце да се помоле Богу за здравље и спасење душе раба Божијег Александра.

Уредништво

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.