header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Осврт на чланак "Мистерија о којој се прича: Лидери Европе немaју своју децу" Штампај Е-пошта
субота, 26 мај 2018
          Поштовано уредништво, обраћавам Вам се поводом објављеног текста на Вашем сајту а у вези са чињеницом да многи високи функционери ЕУ немају децу (овде:).

Текст је квалитетан и уравнотежен и у њему су изнети различити ставови, што је веома важно.

Овде бих желео да изнесем свој а и став великог броја људи који се односи на некадашње и садашње функционере наше земље и земаља у окружењу.

Свакако је лепа слика видети угледног, високо рангираног политичара, окруженог бројном породицом-брачни другом, децом и унуцима. Сви ћемо се сложити да је породица непроцењиво богатство са којим се ништа не може упоредити.

Међутим, у тзв.  "земљама у транзицији" је нередак случај да политичари користе своје позиције за лично богаћење и материјелно обезбеђивање својих потомака. Та иста поменута деца и унучад су, за кратко време, финансијски потпуно збринута. Нека од њих су и иначе вредна и успешна... Међутим кренула су у живот са "одличне стартне позиције" коју им је, на непоштен начин, обезбедио деда или тата/мама на високој функцији.

Мишљење је неких психолога да политичарима без деце будуће генерације нису приоритет. Томе могу да супротставим мишљење да је неким политичарима са децом приоритет искључиво збрињавање сопствене деце а никако  општа добробит будућих покољења. Дакле, никако не смемо генерализовати ствари и бити једнострани.

Имамо, у нашој историји, случај Николе Пашића, истакнутог и контроверзног државника који је омогућио свом сину незаконито и некажњено богаћење. "Обичан народ" уме да каже - "можда је боље што тај и тај на власти нема децу, бар неће красти!"

Срдачан поздрав и свако добро од Господа!

 

Михаило Марковић

Последњи пут ажурирано ( субота, 26 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.