header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Попоцентризам у Московској патријаршији
Попоцентризам у Московској патријаршији Штампај Е-пошта
недеља, 27 мај 2018

 Под кукавичким ћутањем и млакошћу у вери већине припадника Руске Цркве (епископата, свештенства и мирјана), отпадници од вере увелико уврђују папизам у њој.

         На званичном сајту РПЦ читамо: „24. маја 2018. године, на празник Светих Равноапостолних Кирила и Методија, учитеља Словенских и Дана словенске писмености и културе, по благослову Свјатјешјег Патријарха московског и целе Русије Кирила, архиепископ елистински и калмицки Јустинијан извршио је у Елисту  чин освећења камена темељца за изградњу саборне цркве у част солунске браће.“

 И овде се поставља питање: од када је то надлежном архијереју Калмикије, или било које друге епархије, потребан благослов и дозвола патријарха московског за изградњу храма?

Али, то није све. На немосковским антиминсима сада су почели да пишу: „По благослову патријарха, антиминс је освештао митрополит...“!

 Ово је недвосмилено увођење патријарха у чин „папе московског“, по узору на римске паписте. Ово је такође његово јавно и невосмислено увођење у „четврти чин“, чин надепископа. Ко има ум, да разуме!

И док свештенство и верници ћуте, отпадници од вере у Московској патријаршијии и узурпатори све власти у њој, укидају темељни принцип постојања Цркве – њену саборност.

 

По материјалу са: "Москва Трећи Рим"

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 27 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.