header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Томислав Крсмановић: Антисемитизам - кукавичје јаје подметнуто Србима Штампај Е-пошта
среда, 30 мај 2018

 НАТО бомбе 1999 и антисемитизам

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ПАВЛЕ: ”Јевреји и Срби су два паћеничка народа’’

Натанијаху: СРБИ И ЈЕВРЕЈИ СУ ПРИЈАТЕЉИ ОД  РИМСКОГ ДОБА.

 У свеопштој збрци која данас влада на Балкану и у Србији, у Србији где нема у довољној мери научних друштвених истраживања, није никакво чудо што непознавање чињеница и мрак притискају и питања односа Срба и Јевреја.

 Умесно је за ову прилику предочити да злонамерни злоупотребљавају врло сложену међународну политичку ситуацију, и садашњу (пролазну ) изолацију Србије, и Срба, да у метежу Србе наведу на погрешне процене, да им прикажу јеврејски народ као кривца за садашње, и прошло,  распеће Србије, да се Србима подметне кукавичје јаје антисемитизма.

После антисемитских изјава, исписивања графита са порукама мржње на улицама српских градова и честих стереотипа о наводној одговорности Јевреја за НАТО бомбардовање Србије крајем прошлог века, проузроковање НАТО бомбама канцера, поставља се питање шта уопште знамо о народу који на просторима Балкана живи већ неколико векова.

Да ли наше односе оптерећује бреме наслеђа, да ли смо се и око чега спорили у прошлости или се, може бити, олако и без аргумената поводимо за предрасудама које нам долазе из света?

Тако чинећи желе да подмукло изолују Србе, да их лише традиционалног пријатељства са читавим једним врло моћним владарским народом (а где су били када смо заједно страдали са Јеврејима?), да их тако лише врло снажног адута, те да их тако лукаво гурају у провалију.

А сами они им се улизују.

Све оне који умеју да цене наше историјско пријатељство са Јеврејима, боле појединачне немиле појаве, чији су директни видљиви носиоци неодговорни појединци, пре свега млади људи, или поједини наводни писци, издавачи, ``научни истраживачи``,  ``комисије научника``,  свакакви узнемирени незадовољници који траже жртвеног  јарца, како данас, а таквих спорадичних појава је било и у прошлости, који због свога непознавања чињеничног стања, јер  су залутали у лавиринту врло сложених међународних односа, или из зле намере као припадници других народа непријатељски настројених према Србима, уместо да исправно процене узроке тешке кризе наше државе, и нашег народа, паушално, површно, сагледавајући, понекад погрешно квалификују Јевреје као кривце.

 У Србији, као што је добро познато, никад није било истинског антисемитизма, није било погрома и било каквих прогона Јевреја, Срби су народ коме није својствено да мрзи, а са Јеврејима су се увек добро слагали, заједнички су страдали за време  Другог светског рата.

Наши непријатељи покушавају да подмукло фалсификују историју, да лажно прикажу да је и у Србији било раширеног антисемтизма, приказујући догађаје не онаквим какви су били, него  како то њима одговара, хватајући се за поједине политичаре без иоле значајније подршке у народу, или за лична виђења извесних писаца, мислиоца, верских филозофа. Позивајући се на савезничо бомбардовање у Другом светском рату Београда и градова Србије (што је врло сложено политичко питање), лишавање чинова јеврејским официрима у војсци Краљевине Југосавије, и на уредбу владе Краљевине Југославије према којој су биле одређене квоте колико се студената јеврејске националности може уписати на факултете-као да је то хтео народ, приказивање догађаја у Србији под немачком окпацијом у Другом светском рату,  као да је то  неко тада питао српски народ. То је било дело тадашњих појединих политичара Краљевине Југославије, и из Хрватске, а у Другом светском рату  уцењених од Немачке.

Неки данас истичу аргумент да су српски Јевреји истребљени за време Другог светског рата, тачно, али од стране окупатора , заједно са  1.700.000 невиних жртава већином Срба (Неки оспоравају ову бројку, а колика је она?).

Ове чињенице су ОГРОМАН МОРАЛНИ КАПИТАЛ  ЗА СРПСКИ НАРОД, МАЛО ЈЕ ЗЕМАЉА КАО СРБИЈА.

Немојмо тако олако прокоцкати овај огроман, пресудан потенцијал.  Чувајмо брижљиво и приљежно историјске чињенице.

Истински растужени вештачки споља изазваним појединачним појавама нетолеранције према појединцима нашим недужним сународницима Јеврејима, обавештавамо да се ми боримо за исправне процене и против мржње, и да наше вековно пријатељство са Јеврејима, остане тако заувек.

И да припадници малобројне, али врло обогаћујуће, Јеврејске заједнице у Србији, живе у миру и љубави са већинским народом, као што је то било вековима..А не да се за њих компликује однос већинског становништва  и појаве сумњичења.

Овде се ради пре свега о прагматизму. Будим мудри, боримо се да преживимо.

Слободан сам да саопштим да данашњу  власт у Србији подмукло опструирају домаћи мафијаши и њихови страни подржаваоци. Нажалост, на основу наших поузданих сазнања, мафијаши стоје иза спорадичних појава анти-семитизма у Србији. Они су данас највећи проблем у Србији.

У Србији се понегде НАТО бомбардовање 1999  паушално  повезује са Мадлен Олбрајт,  Ротшилдом, Сорошом, јеврејским банкарима, што је подмукло подстицање антисемитизма из блиског гео окружења и појединих сегмената унутар Србије, поготову уз тврдње да су Нато бомбе изазвале пандемију рака и геноцид  будућих покољења

Нико не негира да су НАТО  бомбе врло штетне по здравље. Ми Срби смо  сасвим оправдано огорчени на НАТО због бомбардовања 1999.године. Имамо  право да истакнемо штете и да тражимо  накнаду, да добијемо подршку да се уклоне радио-активни  материјали, јер је то могуће, да будемо обештећени.

Али постоје  чињенице да су описане  здравствене аномалије биле врло  изражене, и настајале много пре тога, и да претходни закључци нису у довољној мери засновани на објективној и свеобухватној процени заснованој на примени научног метода.

Погледајмо  алармантне извештаје  разних медицинских комора, удружења, НВО, појединаца,  храбрих лекара, прелистајте новине,  чујмо народ.  Према листу  Дневник, Нови Сад од 1985/08/25, године, Комисија Већа савеза синдиката СР Хрватске за заштиту самоуправних права радника упозорава да многи грађани док траже правду обољевају, у толикој мери и интензитету, да то оптерећује здравство и болнице

Да је пре 1999.године настало, нарочито од 1970-их година, убрзано слабљење здравља исказано све већим стопама морбидитета и морталитета, и канцера, је широко познато

Доказ: Званичне здравствене статистике.

Свако може необориво установити истину. Ретке су породице у Србији где није било или где нема оболелих од рака. Нека установе  када је карцином сродника регистрован? Ако тачно провере, установиће да су многи, или већина, оболели, или преминули  од те опаке бољке пре 1999. године, или одмах након те године (разуме се и након 1999.године) , јер узрочници не почињу да делују одмах, то јест 1999.године, него касније. Проверите, открићете визију истинске некрофилије,  лешинарства које је започело  пре 1999.године.

Раст бројке болести, морбидитета и морталитета, се у претходним деценијама пре 1999.године  није кретао по аритмтетичкој прогресији, него је на делу блага,  геометријска  прогресија раста обољења. Када се ради о аритметичкој прогресији броја оболелих, то  иде по начелу, из године у годину: 2 па онда 4, па .6, итд. Геометријска прогресија се не одликује сваке године истим повећањем, него по начелу: прва година рачунања 2, друга 4, трећа 16, четврта 16 пута 16, итд.

Сада бројке геометријске прогресије оболелих кулминирају, стиче се уствари лажан  утисак, то тумачећи коинциденцијом са НАТО  бомбама.

Не дозвољавамо да данас стварни  виновници здравствене катастрофе  обмањују јавност и лекаре. То је крајње аморално и увреда свих нас који смо се борили, то је понижавање целе нације, енормног броја оболелих, такорећи у Србији је мало породица у којој нема или није било оболелих од канцера joш пре 1999.године, то је лешинарска трговина са мртвим душама и гробовима . Србија нестаје, смањује се из године у годину одавно.

А они све своде на 1999. годину. 

Чињенице желе да  кривотворе криминализовани сегменти, да прикрију своју одговорност пред успаниченим народом Србије. И да кривицу са себе пребаце на друге.

Зна се који су узроци катаклизме националног здравља. Ко је се и како  ућарио  транзицијом. Да се тако руиниран и обеспомоћен народ  не би могао супротставити свакојаким прекршитељиа закона: ДА МОГУ БЕЗ ОТПОРА ПРИВАТИЗОВАТИ ЗА БАГАТЕЛУ, ДА ПЉАЧКАЈУ  НЕМОЋНЕ ГРАЂАНЕ, ДА СПРЕЧЕ ОНЕ КОЈИ  ИХ МОГУ ТУЖИТИ  ЗА НЕДЕЛА, ДА ОНЕМОГУЋЕ РЕСТИТУЦИЈУ, РЕХАБИЛИТАЦИЈУ, ЛУСТРАЦИЈУ, ДА СПРЕЧЕ СНАЖАН ОТПОР. ДА САЧУВАЈУ ЗАУВЕК status quo.

А њих баш брига што так чинећи позивају на линч Јевреја у Србији.

Не дозволимо да нас заваде са врло моћним народом Јеврејима, од чега можемо имати непроцењиве судбоносне штете за наш опстанак и будућност. А ако смо са њима у традиционално добрим односима, можемо стичући њихову подршку преживети данашњу голготу.

Данашња светска политичка ситуација је крајње сложена и деликатна.  А слично је било и кроз историју. Данас није тешко залутати у лавиринт погрешних и упрошћених закључака.

Ти који споља и изнутре подло подстичу нашу младеж у дубокој кризи против Јевреја, се сами систематски улизују Јеврејима, да изгладе злочине које су им чинили кроз историју. Зашто то чине?  Јер су извукли поуке, схватили су неизмерну моћ овога народа, њихове трагичне погрешке према Јеврејима које не могу да обришу векови. Желе тако чинећи да преживе, да се спасу.

А нашу дубоко унесрећену  младеж на беспућу, утонулу у лоше процене, желе наши злотвори подло да наведу на танак лед, подмећу им кукавичје јаје анти-семитизма. Да нас гурну у амбис, да тако изоловане Србе , дефинитивно дотуку.

Будимо мудри! Не дозволимо да нам наши непријтељи фалсификују историју, и да нас завађају са нашим пријатељима, који нам могу бити од неизмерне користи у овим тешким и деликатним временима.

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 31 мај 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 121 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

МОЛИМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.