header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Прогон правоверних Штампај Е-пошта
недеља, 10 јун 2018

 Сведоци смо новог прогона правоверних и правомислећих људи у Србији, од стране људи-грешника који, да би га сакрили - хоће свој грех да прогласе за врлину и прогањају оне „претече Господње“, који им говоре да „не могу они имати жене брата свога“.

         Недавно је наш брат у Христу, Владимир Димитријевић добио притужбу од поверенице за заштиту равноправности јер је "пропагирао породицу као једину вредност"(!?!), у тексту у коме је ствари назвао својим именом, у складу са учењем Цркве. Ово је такође и позив Цркви да заштити своје учење, као и оне који то учење јавно исповедају, што би и сама Црква требало да чини а не да ћути или даје изјаве у лицу појединачних клирика, мада и то ретко. Питање је и имамо ли ми право у овом друштву да јавно исповедамо учење наше вере или то право имају само наши неистомишеници, јер Свети старац Пајсије Светогорац отворено каже: "Једина животна вредност је породица. Кад пропадне породица, пропашће све, и свештенство и монаштво. Кад пропадне породица, пропашће и свет."?

Такође, будући да је брат Владе један од неколико србских првака, који су се нашли на удару овог савеза грешника (митр. Амфилохије Радовић, професор др Милан Брдар, др Миша Ђурковић, професор др Бранислав Ристивојевић, министар без портфеља у Влади Републике Србије Ненад Поповић, сајт „Србин.инфо“, Драган Марковић Палма...), чини се да је у Србији у току неки вид духовне „сече кнезова“. А то значи да је духовни Устанак близу и да ће се, дај Боже, ускоро појавити и неки нови Вожд. Има ли у Србији "седам хиљада, који не приклонише колена своја пред Ваалом"?

За крај, само да поручимо брату Влади и свим осталим прогањанима на правди Бога да се радују у Христу, јер Јеванђеље каже: „Блажени есте, егда поносят вам, и изженут, и рекут всяк зол глагол на вы, лжуще Мене ради. Радуйтеся и веселитеся, яко мзда ваша многа на небесех.“ (Мт. 5:11)

(Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима, јер су тако прогонили и пророке прије вас.)

А затим Писмо говори: „Ви сте со земљи; ако со обљутави, чиме ће се осолити? Она већ неће бити ни за шта, осим да се проспе напоље и да је људи погазе.

Ви сте свјетлост свијету; не може се град сакрити кад на гори стоји.

Нити се ужиже свјетиљка и меће под суд него на свијећњак, те свијетли свима који су у кући.

Тако да се свијетли свјетлост ваша пред људима, да виде ваша добра дјела и прославе Оца вашега који је на небесима.

Не мислите да сам дошао да укинем Закон или Пророке; нисам дошао да укинем него да испуним. (Мт. 5, 13-17)“

Помолимо се, братије, за све ове прогањане, да их Господ укрепи у сведочењу истине пред „курвом Вавилонском, која се опија крвљу светих“ и да нам свима да победу над "седмоглавом звери", која хоће да прогута и нас и нашу децу.

Сви страдалци и сви други који желе, за њих могу да читају Молитвено правило у време скорби и искушења, св. Старца Амвросија Оптинског, који каже:

„Уздај се у милост и помоћ Божију и веруј да је Господ силан да те избави од свих напада људских и вражијих. Речено је у Псалмима: “Господь разоряет советы языков и отметает мысли людей; совет же Господень пребывает во век”. (Господ разбија намјере незнабошцима, уништава помисли народима. Намјера је Господња тврда довијека.)

Преписујем ти Псалме, којима се молио свети Давид, кад су га гонили непријатељи:

3; 53; 58 и 142.

Изабери из тих псалама речи које ти одговарају и чешће их ишчитавај, обраћајући се Богу са вером и смирењем. А кад те нападне униније или ти обузме душу необјашњива туга, ишчитавај 101. псалам.“ (Из писама св. Амвросија Оптинског, http://www.pravoslavie.ru/6028.html)

Такође, неки који су тај пут прошли, из искуства препоручују да се читају катизме 5. и 18. кад вас неправедно гоне на суд.

Помолимо се, братије, за гоњене, да би сутра имао ко да се моли за нас!

А сада наводимо текст Владе Димитријевића...

"Православна породица"

http://borbazaveru.info/content/view/10674/52/

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.