header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Иринеју Гавриловићу, опет нас срамотиш! Штампај Е-пошта
понедељак, 11 јун 2018
         Патријарх у својој беседи, јуче на хиротонији новоизабраног еп.Херувима у Даљу, пред међу осталима и гостима римокатоличким свећеницима, алудира на недавне догађаје у том региону (=грађански рат), како "...Је трагично по хришћанство када један мали народ иде упркос остатку света".

Ово је заиста све превршило, уз све оне већ понављене увреде Крајишницима и Далматинцима до сада. Како поносни Чачани ово трпе... да не говорим о нама свима.

После тога у својој приступној беседи нови владика Херувим држи говор који тријумфалним тоном и садржајем сав испуњен задовољством својим изграђеним врлинама, и улагивачким захваљивањем патријарху, Фотију, Иринеју Бачком и коме још све не. И учи нас о томе шта је епископство, а епископ је тек пар минута.

Кад је сада такав, какав ли ће тек после бити, кад светска сујета духовног положаја надогради ово што чусмо!

Мени је јасно да је с обзиром на број преосталих Срба у Подравини, овај епископски положај симболичан, али и те како значајан у прегласавању и шућмућурењу у Сабору и Синодриону.

Добили су, дакле, још једног свог верног човека. Али пошто смо ми "лудаци" који пркосе остатку света, тј. светској логици, молимо се: Дај Боже, ипак и поред свега, просвети суштином свог посленика Херувима, и умудри га да мушки, одважно, храбро и родољубиво, правилно управља Речју истине Твоје!

Поздрав вам на празник благодати иконе Мати Божије "Споручница грешних" и св. Луке Симферопољског,

 

Радованче С.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 11 јун 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 115 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.