header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Центар не припада манастиру Штампај Е-пошта
недеља, 24 мај 2009

Владика Артемије: Центар не припада манастиру

Image БЕОГРАД – Епископ рашко- призренски Артемије изјавио је Танјугу да Духовно- рехабилитациони центар за лечење болести зависности, чији је начин рада, због физичког кажњавања штићеника, критикован ових дана, не припада манастиру Црна Река и да у њему не раде монаси. 

„Центар о коме се дигла толика прашина ових дана није у оквиру манастира Црна Река, као што се наводи у саопштењу Светог архијерејског синода, него у близини манастира и са манастиром нема ништа заједничко”, објаснио је епископ Артемије.

Епископ је рекао да „центар није нелегални стационар како се, такође, у том саопштењу назива, већ је легално регистрован код државних органа” и у њему не раде монаси, који ни на који начин нису умешани у рад центра.

Центром руководи, како је рекао владика, протојереј Бранислав Карановић са својим помоћником јерејем Дејаном Јаковљевићем.

Владика рашко-призренски, чијој епархији припада поменути манастир, подсетио је такође да је управник Карановић више пута гостовао у телевизијским емисијама, „где је отворено говорио о методама које користе у центру у циљу лечења, а не иживљавања”.

„Случај око кога се дигла прашина и снимци који су заиста застрашујући потичу од пре пар година и није нешто што се сада дешава”, рекао је епископ Артемије изразивши чуђење, што је „то неко сада извукао из нафталина”.

„Све мирише да је у питању монтиран процес повезан са случајем Бајден - манастир Високи Дечани”, оценио је владика.

Танјуг 
[објављено: 24/05/2009]

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 83 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.