header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Студентски проглас за Косово и Метохију Штампај Е-пошта
четвртак, 28 јун 2018

„Ми студенти српских универзитета, свјесни смо одговорности која је пред нама и који ће бити од историјског значаја за српски народ. Увиђајућу могућност да ће српска власт подлећи притисцима и пристати на подјелу Косова и Метохије или на признавање независности такозване државе „Косово“, наша је грађанска дужност да станемо у одбрану Устава Републике Србије, чију будућу интелигенцију представљамо“, наводи се у студентском прогласу за Косово и Метохију.

       Студенти српских универзитета у свом прогласу захтјевају да се неприкосновено поштује Устав Републике Србије, гдје се јасно каже да је Покрајина Косово и Метохија саставни дио територије Србије, и члан 8 који гласи „територија Републике Србије је јединствена и недјељива“

Захтјевају од предсједника, премијера, посланика и апелују на цјелокупну јавност да не смије доћи до потписивања најављеног споразума о нормализацији односа, као и да не смије доћи ни до каквог признавања независности или подјеле јужне српске покрајине.

Студенти подвлаче да је ово црвена линија у преговорима са сепаратистима, преко које не смије да се иде.

Ако се одрекнемо Косова и Метохије, Србија више нема будућност као држава, поручили су студенти Србије!

 

Извор: in4s.net

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 јун 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.