header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Инцидент пред судом у Љубљани Штампај Е-пошта
четвртак, 05 јул 2018
         После данашње судске расправе (4.7.2018) пред Судом у Љубљани у којој прогањани и од стране митрополита Порфирија анатемисани свештеник Жељко Лубарда жели доказати мобинг и нељудско понашање митрополита Загребачко - љубљанског Порфирија према њему и на којем је од стране Суда био приморан да дође и сам митрополит као свједок (предзадње рочиште је избјегао изговором о болешћу, а истовремено на сајту митрополије приказивао све своје тадашње активности) дошло је до мањег (???) инцидента.

Приликом изласка из просторија Суда неко од митрополитових пратилаца у мантији је покушао фотографисати случајног пролазника за кога су у митрополитовој пратњи мислили да је подржавао прогоњеног свештеника Лубарду и онда је дошло до размјене вулгарних ријечи и негодовања, захваљујући свештенику Александру Обрадовићу није дошло и до физичког обрачуна, чак је и сам митрополит покушао да смири ситуацију али је дочекан ријечима неког од присутних, цитирам: "Ти фарисеју да шутиш..."

Мучно и да мучније не може бити. Лично сам назвао свештеника Лубарду и он ми је дословно рекао ово: "На моменте сам у судници био шокиран да може један митрополит толико да лаже". У том тренутку сам ја био шокиран и питао сам о. Жељка да ли има доказе за то што говори да би ми на то  рекао да има толико доказа за митрополитове изјаве да  већ сутра може покренути нову тужбу за лажно свједочење.

Једина ми је утјеха у свему да су случајни пролазници можда мислили да се снима неки филм. Зар се тако брани угледа наше Цркве у Словенији? А сви знамо зашто се то дешава и куда то води. И сви забијамо главу у пијесак као нојеви и са правом се питам, одговарам и стидим: Свети наш патријарху Павле, питање је МОЖЕМО ЛИ БИТИ ЉУДИ?

Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног.

Опрости ми Боже ако гријешим.

Миро Рајлић,Ново Место

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 05 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.