header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Владари из сенке": Смањити раст светског становништва Штампај Е-пошта
понедељак, 25 мај 2009

Тајни разговори америчких милијардера

Аутор: Танјуг | 24.05.2009. - 21:15

          Неки од најбогатијих људи САД састали су се у тајности да би разговарали о томе како да своје богатство употребе на користан начин за смањење раста светског становништва и поправљање здравства и образовања, пише данас британски лист "Сандеј тајмс".
         Фондација Мелисе и Била Гејтса, оснивача Мајкрософта, даје две милијарде долара годишње у добротворне сврхе.

Састанак је сазвао Гејтс у кући британског нобеловца, биохемичара сер Пола Нурса. Међу позванима су били Дејвид Рокфелер Јуниор, Џорџ Сорос, градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг и медијски могули Тед Тарнер и Опра Винфри.

Информација о овом састанку је процурела случајно, тек након што је одржан, преноси "Тајмс". Иако су сви учесници познати филантропи који популаришу своје хуманитарне акције овог пута нису желели да излазе у јавност са својим плановима. Учесници састанка су се изгледа сложили да је решавање проблема пренасељености планете приоритет, јер он представља највећу "еколошку, социјалну и индустријску претњу претњу", те да је изузетно важно уложити у образовање и здравство у земљама Трећег света, навео је један гост, преноси ББЦ. Исти извор наводи да ови милијардери желе да размотре могућа решења независно од влада, "које нису у стању да спрече катастрофу која прети", али да нису желели да ово доспе у јавност како не би били оптужени да су алтернативна светска влада, преноси "Тајмс".

Последњи пут ажурирано ( уторак, 26 мај 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.