header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта "новинари" пишу или ноторна лаж у "Куриру" Штампај Е-пошта
понедељак, 09 јул 2018
         Први који је објавио вест о физичком насртају епископа Анастасија на епископа Филарета управо је био ваш и наш сајт "Борба за веру". Увек сте били на страни правде и истине. То вам је и циљ, да тачно и јасно упознате наш народ ко су и шта су поједини људи у нашој Цркви. А не лажи и шупље приче. И на то вам се захваљујемо. Народ је то препознао у вама.

У овом мом писму које вам пишем, а пишем вам 09. јула т.г., на празник Преподобног Давида Солунског из кишовите Нове Вароши желим да кажем следеће. Кажу да су новинари седма сила, добро, нека су. И они себе тако називају. Све неке силе, свако се сили на свој начин. А Свети Александар Невски је рекао: "Господ није у сили, већ у истини и правди". Зашто вам све ово пишем? Пишем из тог разлога, зато што су данас неки дневни листови пренели различите информације. Полутачне и лажне. Ни та слобода говора која је дозвољена законом наше лепе Србије, неће моћи да надмаши истину и само истину.

Ти дневни листови писали су и пишу свашта. Живе људи од тога, ти тзв. новинари. И што више напишу неистине и неморала људи "ко осољени" трче и купију, јер им тако расте продаја, тај тираж. А данас, многи гледају само новац. У данашње време тактика успеха је само да си безобразан. Тако и за овај случај. Туга жива, мој народе. Не бих желео да подценим професију новинарство, праве и школоване новинаре, који су своје знање и образовање стекли са муком, то не, далеко било. Треба направити јасну разлику правих и честитих новинара од ових који сакупљају локалне трачеве по чаршији и то стављају на папир, а при томе себе називају "новинарима" и "седмом силом", е они су брука и срамота.

Лажљиви "Курир"

Такође, овим мојим писањем ја не желим да дајем рекламу дневним листовима, већ само желим да их анализирам. На шта се све спремни само да им се повећа тираж. Тако нпр. дневни лист "Курир". Он ми је запао за око. Овај лист је написао да је владика Филарет напао владику Атанасија, а било је обрнуто. Тотална супротност. По овом њиховом писању испада да је владика Атанасије жртва, а не нападач. Кажу сукоб се десио у манастиру Милешева. Не знам одкуд им то, кад владика Филарет борави у манастиру Дубница. Добро нису написали неки други манастир у некој другој епархији, као што је Рача, Жича или Сопоћани. Хајде што је то смешно, већ је и жалосно. И на крају реч и мишљење неког верског аналитичара. Ко су ти аналитичари? Да ли је то нека нова професија? Шта је њихов задатак? Нисам упознат. За остали садржај текста не бих коментарисао. 

Има и ово. Можда је потписани уредник добио новац да напише тај текст, јер "пара врти где бургија неће". Ко то зна? Још само да им се и поверује у ово њихово писаније и било би добро.

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 09 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.