header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow „Извадите злога између себе“ или рашчинити епископа милешевског Атанасија Ракиту! (видео)
„Извадите злога између себе“ или рашчинити епископа милешевског Атанасија Ракиту! (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 10 јул 2018

 Др Војислав Шешељ: Епископ Атанасије је дошао у манастир Дубницу у веома алкохолисаном стању. Народним језиком речено "пијан" и малтене напао са врата владику Филарета да он мора да иде из његове епархије, да не може ту да остане, да је украо епархијске паре. На то му је владика Филарет одговорио да је сваки динар који је стекао уложио у цркве и манастире и да се све може проверити, и да се све може видети, и да он НЕМА ЖЕНУ И ДЕЦУ КАО АТАНАСИЈЕ РАКИТА, па да има кога да издржава епархијским парама. На то је Атанасије Ракита полудео, почео да му чупа браду... Филарет се није бранио, дигао је само руке, онда је кренуо према својој келији и Ракита је за њим потрчао и опет га чупао за браду. Иначе, Атанасије Ракита, противно свим црквеним прописима, има жену Александру Јуришић и с њом двоје деце. Она је била на платном списку епархије бихаћко-петровачке кад је он тамо био архијереј, а њен рођени брат је Зоран Јуришић, рачунополагач епархије милешевске, а раније је био и у бихаћко-петровачкој заједно са Ракитом. Жена и двоје деце Атанасија Раките живе у улици Војводе Степе 139 А у Београду... То је, дакле, истина".

+ + +

"И познаћете истину, и истина ће вас ослободити".

         Са овим стихом почећу ово моје писање. Ово су рече Светог Јеванђеље по Јовану, глава 5, стих 32.

Као што нам је познато, прошле седмице десио се један срамни чин у манастиру Дубница од стране Епископа милешевског Атанасија. Кажем веома сраман чин. Прво што се то десило у манастиру, а друго што је један епископ спреман на такав поступак. Тако понашање не приличи обичном човеку-мирјану, а камо ли епископу.

У јутарњем програму на телевизији ХЕПИ код господина Марића, 10.07.2018. године, телефонским путем укључио се др Војислав Шешељ и изнео право стање напада на Епископа Филарета. Већину дешавања пренео је и ваш/наш сајт "Борба за веру", иако су многи устали на нас, јер смо рекли истину, говорећи да смо секташи и да лажемо те износимо гнусне лажи. Оно што је господин Шешељ рекао пренећемо у наставку текста.

Др Војислав Шешељ изјавио је следеће: Епископ Атанасије је дошао у манастир Дубницу у веома алкохолисаном стању. Народним језиком речено "пијан" и малтене напао са врата владику Филарета да он мора да иде из његове епархије, да не може ту да остане, да је украо епархијске паре. На то му је владика Филарет одговорио да је сваки динар који је стекао уложио у цркве и манастире и да се све може проверити, и да се све може видети, и да он НЕМА ЖЕНУ И ДЕЦУ као Атанасије Ракита, па да има кога да издржава епархијским парама. На то је Атанасије Ракита полудео, почео да му чупа браду... Филарет се није бранио, дигао је само руке, онда је кренуо према својој келији и Ракита је за њим потрчао и опет га чупао за браду. Иначе, Атанасије Ракита, противно свим црквеним прописима, има жену Александру Јуришић и с њом двоје деце. Она је била на платном списку епархије бихаћко-петровачке кад је он тамо био архијереј, а њен рођени брат је Зоран Јуришић, рачунополагач епархије милешевске, а раније је био и у бихаћко-петровачкој заједно са Ракитом. Жена и двоје деце Атанасија Раките живе у улици Војводе Степе 139 А у Београду... То је, дакле, истина..."

Остатак догађаја смо писали у ранијим текстовима.

Јавна је тајна у црквеним круговима да Епископ Атанасије има породицу, само је се чекао тренутак када ће то изаћи у јавност. Сам др Војислав Шешељ изнео је те податке, да је супруга Епископа Атанасија извесна АЛЕКСАНДРА ЈУРИШИЋ настањена у београдском насељу Вождовац у улици Војводе Степе 139А заједно са двоје деце. По причи др Шешеља, госпођа Јуришић је била на платном списку Епархији бихаћко-петровачке када је Епископ Атанасије био надлежни архијереј горе поменуте Епархије. Извесни ЗОРАН ЈУРИШИЋ кога др Војислав Шешељ помиње је рођени брат супруге Александре и он је по речима др Шешеља "рачунополагач" Епархије милешевске, а пре тога и Епархије бихаћко-петровачке.

По исказу сведока блиском Кабинету Епископа милешевског, господин Зоран се налази на платном списку Епархије милешевске. Долази једном месечно из Београда у Пријепоље и задужен је за финансиско пословање Епархије и контролу црквених општина и манастира, те је добро плаћен. Ах, Боже мој, ко ће коме, ако неће свој своме.

Др Војислав Шешељ изјавио је, као изврсни правник и познавајући црквене каноне, да је супротно свим црквеним прописима дозвољено монаху/епископу да има брачног друга тј. супругу и децу. Велика брука и срамота за Српску православну цркву је сами епископ Атанасије (Ракита), речи су др Шешеља.

Оно што је још тужније јесте и само Саопштење Епархије милешевске које је објављено на званичном сајту (овде:). Само Саопштење је нетачно и нејасно. Тамо се каже да смо ми ти који збуњујемо и обмањујемо јавност, трујемо ум и повређујемо душу читалаца, а не он, Епископ Атанасије, који се понаша као локални кабадахија и са силом покушава да сакрије своје прљаве работе.

У наставку је видео садржај из емисије Јутарњег програма телевизије "Хепи", на коме је од 1:23 - 5:04 поменута изјава Војислава  Шешеља.

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ДАНАС ПРОСЛАВЉАМО:

САБОР СВЕТОГ ЈОВАНА, ПРЕТЕЧЕ И КРСТИТЕЉА ГОСПОДЊЕГ

+ + +

ПОУКЕ СВЕТИХ ОТАЦА О БОГАТСТВУ И СИРОМАШТВУ

Љубав према земаљским стварима помућује ум и срце, док презир према њима доноси мир и тишину (авва Исаија).

-Сиромаштво лишава многих земаљских угодности, зато води путем који је слободан од многих опасности.

-Нећемо желети сувишно. Бићемо задовољни малим – и увек ћемо бити богати (Свети Јован Златоуст).

-Сиромаху су потребни само храна и одећа, док су богатоме потребна имања, куће, гозбе, почасти, безбедност, слава (Свети Јован Златоуст).

-Нека те не заводи туђе добро, јер ћеш и своје брзо оставити (Свети Димитрије Ростовски).

-Угађање телу и уживање у великом богатству и власти, представљају смрт за душу. Напротив, рад, трпљење, сиромаштво праћено благодарношћу, и умртвљивање тела – живот су душе и пут до сваке утехе. Почетак греха је похота, кроз коју разумна душа гине. А љубав представља почетак спасења и Царства Небеског за душу (Свети Антоније Велики).

-Не завиди богатима и не тугуј што немаш богатство, јер оно никако није обележје истинске среће и задовољства.

-Имати богатство, то никако не значи бити спокојан, задовољан и не желети ништа више. «Ти тугујеш – вели свети Златоуст – кад видиш богатог, а он тугује много више од тебе, кад види некога ко је богатији од њега».

-Боље је живети у сиромаштву, него у неправедно стеченом богатству (Свети Тихон Задонски).

-Богатство се не састоји у томе да се поседује благо, него да се не брине о његовом прибављању (Свети Јован Златоуст).

-Ко је погазио страст према богатству, тај је богатији од свих (Свети Јован Златоуст).

-Не имати богатство, него немати потребу за богатством – то је највеће богатство (Свети Исидор Пелусиот).

-Богу нису угодна велика дела, него велика љубав са којом се она чине (Свети Василије Велики).

-Кад је неко лењ у нечем малом што зависи од њега, не веруј да се разликује ни у великом (Свети Исак Сиријац).

Нема ничег великог кад је мала љубав, и ничег малог кад је љубав велика (Свети Василије Велики).


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.